Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Yahyasaray Barajı doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı: Başkan İbiş uyardı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi Karayakup beldesindeki Yahyasaray Barajı’nda su seviyesi hızla yükseldi. Belediye Başkanı Talat İbiş, vatandaşları olası taşkın ve su baskınlarına karşı uyararak, baraj ve dere kenarlarına yaklaşılmamasını istedi.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi Karayakup beldesindeki Yahyasaray Barajı’nda su seviyesi hızla

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karayakup beldesinde, Yahyasaray Barajı’ndaki su seviyesinin hızla yükselmesi yetkilileri alarma geçirdi. Belediye Başkanı Talat İbiş, barajın doluluk oranının yüzde 100’e yaklaşmakta olduğunu belirterek vatandaşları olası taşkın ve su baskınlarına karşı uyardı.

Başkan İbiş yaptığı açıklamada, baraj ve çevresindeki dere yataklarına yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. İbiş, olası acil durumlarda vatandaşların yetkililere derhal haber vermesi gerektiğini ifade ederek, “Yahyasaray Barajımızda doluluk oranı kritik seviyelere ulaşmıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliği açısından dere ve baraj kenarlarına yaklaşmamaları, olası su baskını ve taşkın durumlarında ivedilikle ilgili birimlere haber vermeleri önemle duyurulur” dedi.

Yetkililer, özellikle aşırı yağış dönemlerinde baraj çevresinde alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını belirterek, bölge halkının uyarılara harfiyen riayet etmesini istedi. Baraj çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve ekiplerin olası acil durumlara hazır beklediği bildirildi.

Ayrıca Başkan İbiş, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla gerekli bilgilendirmelerin düzenli olarak yapılacağını, baraj çevresinde gezi, balık tutma ve benzeri faaliyetlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti. Yetkililer, olası taşkın riskine karşı bölgede sürekli gözlem yapılacağını ve erken uyarı sistemlerinin aktif şekilde çalıştırıldığını açıkladı.

Baraj doluluk oranının kritik seviyelere ulaşmasıyla birlikte, yetkililer vatandaşlardan dikkatli olmalarını, dere ve baraj kenarlarında kesinlikle bulunmamalarını ve şüpheli durumları derhal ilgili birimlere bildirmelerini istedi.