YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %1,02
  • BIST
    %0,95
Yozgat’ta Yıl Sonu Sergisi ve Halk Oyunları Şenliği Renkli Bir Etkinlikle Kutlandı

Yozgat’ta Yıl Sonu Sergisi ve Halk Oyunları Şenliği Renkli Bir Etkinlikle Kutlandı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çayıralan Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Eser Projesi kapsamında gerçekleştirilen Yıl Sonu Sergisi ve Halk Oyunları Şenliği, büyük bir coşkuyla kutlandı. İlçede 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleriyle birleştirilen program, İmam Hatip Ortaokulu binasının önünde başladı.

Programa Çayıralan Kaymakam Vekili Mustafa Çelik, Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, Çayıralan Cumhuriyet Savcısı Onur Seçer, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, veliler ve vatandaşlar da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Çayıralan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Veyis Altuntaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Altuntaş, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı içinde Çayıralan Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan 67 kursa toplamda 1271 kişinin katıldığını ve bunlardan 52 kursun tamamlandığını söyledi. Ayrıca, hayat boyunca kazanılması gereken bilgi, beceri ve davranışların okulda tam olarak kazandırılamayacağını vurgulayan Altuntaş, Halk Eğitimi Merkezinin bu noktada önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Programda, Eser Projesi kapsamında gerçekleştirilen 7 Bölge, 7 Renk Halk Oyunları gösterileri de büyük bir ilgiyle izlendi. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri Ayşegül Karasu yönetiminde Burdur yöresine ait Teke Oyunları ve Çek Deveci adlı oyunları sergiledi. Şehit Yarbay Yusuf Turgut Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Abdullah Koçer önderliğinde ise Yozgat yöresine ait Temur Ağa ve Mavilim Mavişeyim isimli halk oyunları sergilendi. Konuklar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ise Ege Bölgesine ait Kerimoğlu Zeybeği oyununu sahneledi.

Etkinliklerin bir diğer önemli bölümü ise Çayıralan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Yıl Sonu Sergisi oldu. Sergide, kursiyerler tarafından el emeği göz nuruyla hazırlanan ürünler sergilendi. İlçe protokolü tarafından sergi açılışı ve kurdela kesimi gerçekleştirildi ve protokol üyeleri ile katılan vatandaşlar, sergilenen ürünleri yakından inceleme fırsatı buldular.

Yozgat’ta düzenlenen Yıl Sonu Sergisi ve Halk Oyunları Şenliği, kültürel etkileşimi ve el emeği ürünlerin sergilenmesiyle dolu dolu geçen bir etkinlik oldu. Programa katılanlar, öğrencilerin performansını ve kursiyerlerin ürettikleri eserleri büyük bir beğeniyle takip etti. Bu tür etkinliklerin, toplumun kültürel zenginliğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji