YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yunanistan’da tutuklanan gurbetçinin ailesi yardım bekliyor

Yunanistan’da tutuklanan gurbetçinin ailesi yardım bekliyor

7 Temmuz 2023 tarihinde yıllık iznini geçirmek üzere Fransa’dan Türkiye’ye gelmek üzere ailesiyle birlikte yola çıkan ve Kipi sınır kapısında yaşadığı talihsiz olay nedeniyle Yunan polisi tarafından tutuklanan Mutlu Atılan’ın (33) ailesi yetkililerden yardım bekliyor.
Suçsuzluğu ispat edilmesine rağmen 3 aydır tutuklu olan 4 çocuk babası Atılan’ın, ailesi çocuklarının serbest bırakılması için Türk yetkililerinden destek istediler.
7 Temmuz 2023 tarihinde Fransa’dan İtalya’nın Bari kentine, oradan da gemiyle Yunanistan’a ulaşan Atılan ailesi, İpsala’daki Kipi Sınır Kapısı’ndan giriş yapmak için oluşan kuyruğa girdi. Burada gurbetçi aileler ile bir Yunan vatandaşı arasında sıra kavgası yaşandı. Önceden kronik epilepsi hastalığı olan Yunan vatandaşı fiziki darp olmadığı halde, talihsiz bir şekilde bayılıp yere düştü. Hastaneye kaldırılan Yunan vatandaşı birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Olay yerindeki görgü tanıklarının ifadesiyle Yunan Polisi olayla hiçbir ilgisi olmayan 33 yaşındaki Mutlu Atılan’ı gözaltına aldı. Kazanın ardından görülen mahkemede aracın incelenme ve vefat eden Yunan vatandaşına yapılan otopsi sonucunda suçsuzluğu ispatlanan Atılan serbest bırakılmadı.
Mutlu Atılan’ın eşi Durna Atılan, Yunanistan’a ulaştıktan sonra İpsala’da ki Kipi sınır kapısına ulaştıklarını ve burada kuyruğa girdiklerini ifade ederek “Kuyruk sırasında Yunanistanlı bir vatandaş ile Türk gurbetçilerinin tartıştığını gördük. Daha sonra Yunanistanlı o vatandaşın arabaların arasında geçerken bayıldı mı, yoksa ayağımı kaydı bilmiyoruz yere düştüğünü gördük. Daha sonra Yunanistan polisi gelip eşimi gözaltına aldı. Oradaki gördü tanıkları eşimin o vatandaşa aracıyla vurduğu yönünde ifade vermişler. Ancak hem bilir kişi raporlarında, hem araç üzerinde yapılan incelemelerde eşimin suçsuz olduğu ispatlandı. Buna rağmen eşim halen Yunanistan’da tutuklu bulunuyor. Eşimin bir an önce serbest bırakılması için yetkililerimizden yardım bekliyoruz” dedi.
Mutlu Atılan’ın diyaliz hastası annesi Leyla Atılan ve kalp hastası olan baba Satılmış Atılan ise, oğullarına biran önce kavuşmak istediklerini, devlet yetkililerinin bu olaya biran önce bir çözüm bulmalarını istediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji