YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yurtlu’dan sinemaseverlere ziyaret

Yurtlu’dan sinemaseverlere ziyaret

Sevgi evlerinde barınan 17-25 yaş grubundaki yirmi beş kişi “Sinema Okuryazarları Derneği”nin sürdürdüğü proje kapsamında, kurgu ve çekim teknikleri, kamer ve metin yazarlığı, senaryo yazarlığı, film ve hikayeleme konusunda uygulamalı eğitim alıyor. Alanında uzman ve Türkiye’de isim yapmış uzman ve teknik eğiticilerce verilen eğitimler devam ediyor.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün mali destekleriyle sürdürülen “ Herkes için Sinema” adlı proje, aynı zamanda Yozgat Valiliği ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülüyor.
PRODES kapsamında yürütülen projeyi yerinde izleyen İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, kursiyerlerle birlikte Kamer Hareketleri” dersini izledi. Yurtlu, projenin, Yozgat’ta henüz bulunmayan teknik ekipmanlarla sürdürüldüğünü belirterek, sevgi evlerinde barınan yirmi beş çocuğun bu eğitim sonunda, uygulamalı teknik bilgilerle bezeneceğini vurguladı.
Yurtlu, projenin çıktıları konusunda “Sayın Valimizin yüksek katkılarıyla şuan itibarı ile devam eden projemiz; eğitim, sosyal aktiviteler ve farkındalık etkinlikleri ile yaklaşık altı ay devam edecek. Medya konusunda bilinçlenme sağlayacak, sosyal medyanın yönlendirilmiş, çarpık içeriklerinden koruma sağlanacak, dijital oyunlarda kullanılan islam karşıtı görseller hakkında yapılacak bilgilendirme sayesinde, o oyunlardan uzaklaşmaları sağlanacak, medya, sinema alanına ilgi duyan çocuklar mesleğe özendirilmiş olacak” diyerek, böylelikle katılımcılara, sosyal hayatlarında bir ilgi alanı ve uğraş kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Sinema Okuryazarları Derneği yönetim kurulu başkanı Batuhan Kalaycı da, İl Müdürü Yurtlu’ya projenin ilerleyişi ve uygulama takvimi konusunda bilgiler verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji