Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ankara’da Gözaltına Alındı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla Ankara’da gözaltına alındı. İstanbul’a sevk edilmesi beklenen Özdağ’ın, partisinin Antalya toplantısındaki konuşmaları nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla Ankara’da

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alındı. Gözaltı işlemi, Özdağ’ın akşam saatlerinde bir restoranda yemek yediği sırada gerçekleşti.

Soruşturmanın Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ’ın 19 Ocak’ta Antalya’da düzenlenen Zafer Partisi İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlatmıştı. Özdağ, söz konusu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunarak, Türk milletinin dini ve kültürel yapısının zarar gördüğünü iddia etmişti. Erdoğan’ı, “tarikat ve cemaatleri devlete ortak etmekle” suçlayan Özdağ, sığınmacı ve kaçak göçmenlerin ülkeye alınmasının toplumsal yapıyı tahrip ettiğini öne sürmüştü.

Özdağ’ın tartışma yaratan açıklamaları arasında şu ifadeler dikkat çekmişti:
“Hiçbir Haçlı Seferi Türk milletini Deist, Ateist, Hristiyan yapamamıştır. Ancak Erdoğan döneminde Türk milletinin geniş kesimleri Allah’la aldatanlardan dolayı dinlerinden soğumaya başlamışlardır. Erdoğan döneminde deist, ateist oranı yüzde 16’yı aşmıştır. Erdoğan, Türk milletinin devletini tarikat ve cemaatler arasında dağıtarak, şirk koşanları devlete ortak etmiş, milyonlarca sığınmacı ve kaçağı Anadolu’ya sokarak Türk milletinin kültürünü tahrip etmiştir. Yaşanan şey aslında bir AKP faşizmidir.”

Bu açıklamaların ardından Zafer Partisi lideri hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla bir soruşturma açıldı.

Gözaltı Süreci ve İstanbul’a Sevk

Gözaltına alınan Ümit Özdağ, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Ankara’da bir hastaneye götürüldü. Sağlık kontrolünün ardından Özdağ’ın İstanbul’a sevk edileceği öğrenildi. Zafer Partisi yetkilileri, süreci yakından takip ettiklerini ve Özdağ’ın ifade işlemlerine eşlik edeceklerini belirtti.

Zafer Partisi’nden yapılan açıklamada, Ümit Özdağ’ın gözaltına alınmasının “siyasi bir hamle” olduğu ifade edilerek, parti destekçileri dayanışmaya çağrıldı. Parti yetkilileri, olayın hukuki değil, tamamen siyasi bir boyut taşıdığına dikkat çekti.

Siyasi Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Ümit Özdağ’ın gözaltına alınması, siyasi arenada geniş yankı uyandırdı. Muhalefet liderlerinden ve birçok siyasetçiden ardı ardına açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özdağ’ın gözaltına alınmasını sert bir dille eleştirerek, “Bir siyasetçiyi ifadeye çağırmak yerine restoran çıkışında apar topar gözaltına almak, muhalif siyasetçileri itibarsızlaştırma girişimlerinin bir devamıdır. Türkiye’de yargının bağımsız olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi. Özel, Erdoğan’a da seslenerek, “Siyasi rakiplerinizle taşeronlar aracılığıyla mücadele etmeyi bırakın, milletin önüne sandığı getirin” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Ümit Özdağ’ın yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınması kabul edilemez. Siyaset eleştiri ve tartışma sanatıdır. Yargı, siyasetin aparatı olmamalıdır. Demokrasilerde hesaplaşma sandıkta olur” diyerek duruma tepki gösterdi.

Zafer Partisi Destekçileri Dayanışmaya Çağırıldı

Zafer Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Özdağ’ın gözaltına alınması “ifade özgürlüğüne darbe” olarak nitelendirildi. Partinin destekçileri, Ümit Özdağ’a destek olmak için sosyal medyada ve çeşitli platformlarda bir araya gelmeye davet edildi. Partililer, gözaltı işleminin hukuki değil, tamamen siyasi bir operasyon olduğunu vurguladı.

Gözaltının Ardından Sosyal Medyada Gündem Oldu

Ümit Özdağ’ın gözaltına alınması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Zafer Partisi destekçileri ve muhalif siyasetçiler, #ÜmitÖzdağYalnızDeğildir etiketiyle binlerce paylaşım yaparak Özdağ’a destek verdi.

Ümit Özdağ ise daha önce yaptığı bir paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bu konuşmayı 1000 defa daha yapmaya hazırım. Kimse bizi susturamaz.”

Özdağ’ın gözaltı sürecine ilişkin gelişmelerin, önümüzdeki günlerde siyasette daha fazla tartışma yaratması bekleniyor.