YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %1,68
Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Eroğlu, Yozgat'ta

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Eroğlu, Yozgat'ta

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Başbakanımızın her yerde söylediği söz; eskiden derlerdi ki ‘su akar, Türk bakar.’ Şimdi su akar, Türk yapar diyoruz. 10 yıl içinde Türkiye’nin neresinde olursa olsun boşa akan bir damla su kalmayacak. Onun için çalışacağız, onun için gayret edeceğiz” dedi.
16092010pancarBozdağ, Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda şeker pancarı alım kampanyasının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yöredeki şeker fabrikasının Yozgat ve Türkiye için son derece önemli olduğunu söyledi.
Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın yapılmasına 1995 yılında karar verildiğini hatırlatan Bozdağ, “Zaman içerisinde pek çok emekler gelmiş geçmiş olmasına rağmen buradaki fabrikanın temeli bir türlü atılamamıştı. Hatırlarsanız 2004 yılında temeli atıldı ve kısa bir süre içerisinde de bu fabrikada hizmet alımı yapıldı. Türkiye’nin en son yapılmış fabrikalarından bir tanesi. Dolayısıyla son teknolojiyi barındıran bir tesis. Tabi ben bu tesisin kota sorunu olmasını arzu etmem. Burada çiftçi kardeşlerimizin daha fazla kota bekleme, daha fazla kazanç konusunda isteklerini elbette bizim karşılamamız lazım. Ona olumlu cevap vermek isteriz” diye konuştu.
Yozgat’ın sularını yöredeki çiftçilerin tarlalarıyla buluşturduklarını dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:
“Modern sulama teknikleriyle suyun israfı önlenecek. Yozgat’ın bugün her yerinde su vardır diyenler olabilir ama belirtmek isterim ki Yozgat, Türkiye’de su fakiri olan illerden bir tanesi. Yozgat olarak esasında bizim öyle bol su kaynaklarımız yok. Türkiye’nin diğer illerinin mevcut kaynaklarıyla Yozgat’ın mevcut kaynaklarını mukayese ettiğinizde ortaya çıkan rakamlar bunu çok açık bir biçimde göstermektedir ama bir hususu özellikle kaydetmek istedim, o da sayın Başbakanımızın her yerde söylediği söz; eskiden derlerdi ki ‘su akar, Türk bakar.’ Şimdi su akar, Türk yapar diyoruz. 10 yıl içinde Türkiye’nin neresinde olursa olsun boşa akan bir damla su kalmayacak. Onun için çalışacağız, onun için gayret edeceğiz.”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise geçmişte çiftçilik yaptığını ifade ederek, çiftçiliğin çok zahmetli bir iş olduğunu belirtti.
Şeker pancarı alım kampanyasının çiftçilere hayırlı olması dileyen Eroğlu, “Pancar su ister. Suyu devlet getirir. Kardeşlerim biz de buradayız. Bugün 22 tane tesisin temel atma ve açılışını yapacağız. Sulamaya çok büyük önem veriyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji