YouTube

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %-0,24
  • ALTIN
    %0,65
  • BIST
    %1,73
Dr Uyar, “Suya sabuna dokunarak, hastalıklardan korunabilirsiniz”

Dr Uyar, “Suya sabuna dokunarak, hastalıklardan korunabilirsiniz”

Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, “Suya ve sabuna dokunarak çok basit bir yöntemle çok yüksek oranda bulaşıcı hastalıklardan korunabiliriz” dedi.
20102014uyarYerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar,, hijyen ve sağlığın birbiriyle iç içe iki kavram olduğunu, el yıkamanın da kişisel hijyenin en önemli maddelerinin başında geldiğini, 2008 yılından bu yana özellikle çocukları hijyen konusunda bilinçlendirmek amacıyla 15 Ekim’in Dünya El Yıkama Günü olarak kabul edildiğini belirtti.
Uyar, “El yıkama alışkanlığının, başta grip olmak üzere ishal, Hepatit A, cilt hastalıkları, tifo, kolera, trahom gibi birçok bulaşıcı hastalığın yayılmasının yanında, alt solunum yolları enfeksiyonlarının da yayılmasında büyük rolü vardır” diye konuştu.
Ellerin günlük hayatta çevreyle her türlü ilişkiyi sağladığı sebebiyle en çok bakteri barındıran organ olduğuna değinen Uyar, “Dünyada her yıl görülen grip, mide bağırsak hastalıkları, dizanteri ve hepatit A gibi bulaşıcı hastalıkların görülme sebepleri arasında yetersiz el yıkama ve kötü el hijyeni ilk sıradadır. Günlük hayatımızda tuvaletten önce ve sonra, yataktan kaldıktan sonra, dışarıdan eve gelindiğinde, yemeklerden önce ve sonra, topluma açık yerlerde nesnelerle temastan sonra, tırnak kestikten sonra, yemek hazırlarken, hayvanlara dokunduktan sonra, bebeklerin altını değiştirdikten sonra, bebekleri emzirmeden önce, gıda maddesi üretimine başlarken, burun, göz, kulak akıntılarına temastan sonra, özellikle nezle ve gripte burun silinmesinin ardından, hasta bakımı öncesinde ve sonrasında, akvaryum suyuna dokunduktan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır” şeklinde konuştu.
El kirliliğinden sakınmanın sadece kişinin kendini değil, başka insanları koruması için de gerekli olduğuna değinen Uyar, “Yemek fabrikaları, lokantalar ve pastaneler, hastane mutfakları gibi gıda sektöründe çalışanlar, hastane personelleri, bebek bakıcıları el hijyeni konusunda en çok dikkat etmesi gereken gruplardır.
Özellikle doğru teknikle el yıkamaları, açık yara ve kesi varsa kapatılması, tırnakların temizliği ve kesilmiş olması büyük önem arz etmektedir. Okullarda, kreş ve gündüz bakımevlerinde çocukların el yıkamaları mutlaka denetlenmeli, bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalıdır. Evlerde de anne ve babalar çocuklarının sağlığını korumak için uygun el yıkama alışkanlığı kazandırma konusunda özen göstermelidirler. Suya ve sabuna dokunarak çok basit bir yöntemle çok yüksek oranda bulaşıcı hastalıklardan korunabiliriz. Hem kendi hem de başkalarının sağlığını korumak elimizde olduğunu unutmayalım. Temiz ellerle sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji