YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,82
  • BIST
    %0,45
Eller yağmur için açıldı

Eller yağmur için açıldı

Türkiye’nin en önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta ekili alanların ihtiyacı olan yağmurun bazı ilçelerde etkili olmaması çiftçiyi yağmur duasına yöneltiyor. Yerköy İlçemize bağlı Çakırhacılı Köyü’nde Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı yağmur duası sırasında bir anda bastıran yağmur köylüleri mutlu etti.
10052012duaYerköy İlçemize bağlı Çakırhacılı Köyü’nde yağmur duası düzenlendi. Çiftçilerin peş peşe yaptığı yağmur duaları sonrası beklenen yağışlar etkili olurken kuraklığın baş gösterdiği Yerköy bölgesinde de çiftçiler yağmur duasına çıkmaya başladı.
Çakırhacılı Köyü’ndeki yağmur duasına katılan Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da köylülerle birlikte el açıp, dua etti. Dua bitmeden yağmurun etkili olması duaya katılan çiftçileri mutlu etti.
Yağmur duasına Bozdağ ile birlikte Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, belediye başkanları, siyasetçiler ve çevre köylülerin katılımı ile Çakırhacılı Köy girişinde yağmur duası yapıldı.
Dua öncesi düzenlenen programda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, hükümet olarak bir damla suyun boşa gitmemesi için barajlar, göletler yaparak tekrar halkın kullanımına sunduklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile hayata geçen Bin Köye Bin Gölet Projesinden bahseden Bozdağ, göllerin gölete dönüşmesi için Türkiye genelinde yürüttükleri çalışmalardan Yozgat’ın da fazlasıyla istifade edeceğini ifade etti.
Bozdağ, Çekerek’te su tutma işlemi devam eden Süreyya Bey Barajı sayesinde iki il ve Yozgat’ın topraklarının suya kavuşacağını belirterek; “Bununla beraber Musabeyli Barajı çalışmaları önemli bir aşamaya ulaştı.
Bu baraj inşallah Yozgat ile birlikte Yerköy’ün hem içme suyu hem de tarım alanlarının sulanması için önemli bir fırsat sağlayacak. Yozgat’ta bir damla suyu boşa harcamayacağız. Bütün suları milletin hizmetine, faydasına sunacağız. Baraj yapılabilecek yerleri baraja, gölleri gölete dönüştüreceğiz” dedi.
Göletler ve barajların sayısının artırılması ile Yozgat’ta sulanabilir alanların miktarının da artacağını ifade eden Bozdağ, yağmur duasının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına son verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji