YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %1,68
İmam Hatip Lisesi 2014-2015 yılını dolu dolu geçirdi

İmam Hatip Lisesi 2014-2015 yılını dolu dolu geçirdi

Yerköy Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Bağcı, 2014-2015 eğitim öğretim yılı sosyal ve kültürel etkinlikler yönünden dolu dolu bir yıl olarak geçirdiğini söyledi.
08072015ihlYerköy Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi bu eğitim öğretim yılını bütün öğretmen ve öğrencileriyle bir takım ruhuyla mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve benzeri faaliyetleriyle okul veli işbirliği içerisinde eğitim-öğretim kalitesini artırmak adına yoğun bir eğitim-öğretim yılı geçirdiğini ifade eden Bağcı, “Okulumuz, üstün ve başarılı çalışmalar neticesinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri de sene boyunca gösterdikleri başarılar ve aldıkları ödüllerle kendisinden bahsettirdi. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Arapça metin canlandırma dalında il birinciliği, şiir okuma dalında il üçüncülüğü, kızlarda Kuran-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma yarışmasında il birinciliği, erkeklerde Genç Bilaller güzel hutbe okuma yarışmasında il üçüncülüğü elde etti. Bu başarılar sadece mesleki alanla sınırlı kalmadı. Başarıları  kültürel faaliyetlerde olduğu gibi sportif etkinliklerde de devam etti İl güreş müsabakalarında il birinciliği ve il ikinciliği, İlçe futbol  müsabakalarında ilçe ikinciliği elde etti.”
İmam-Hatip Lisesi erkek öğrencileri ilçemizdeki bütün camilerde Cuma namazı kıldırıp hutbe okudularını söyleyen Bağcı, “Mevlid Kandilinde ilçemizin en büyük camii olan Molla Hüsrev Camiinde kandil programı icra ettiler. Ayrıca 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönümü münasebetiyle Çarşı Camiinde mevlid programı gerçekleştirdiler. Yine elim bir trafik kazasında vefat eden emekli okul müdürlerimizden Neşet ÖZMEN hocamız için İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün Molla Hüsrev Camiinde okutmuş olduğu mevlid programı İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından icra edildi. Son sınıf kız öğrencileri meslek dersleri öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları vaazları haftada 3 gün okuldaki diğer  kız öğrencilere sundular” dedi.
Üniversite Sınavına hazırlama amacıyla okulun optik okuyucu imkanı da kullanılarak  son sınıf öğrencilerine haftada bir kez önceki yıllarda çıkan sorular ve değişik kaynaklardan hazırlanan sorulardan deneme sınavı yapıldığını dile getiren Bağcı, “Ayrıca 5. Sınıftan son sınıfa kadar ayda bir kez deneme sınavları yapıldı. Deneme sınavında dereceye girenler okul idaresince ödüllendirilmiştir. Ayrıca lise kısmında Matematik ,İngilizce, Dil ve Anlatım, Felsefe, Tarih dersinden  yetiştirme kursları , ortaokul kısmanda Sosyal Bilgiler, Matematik, İngilizce derslerinden yetiştirme kursu açılmış, drama, tiyatro ve şiir dalında da ders dışı etkinlik egzersiz programı yapıldı. Öğrencilerin daha bilinçli tercihler yapabilmeleri için Rehberlik çalışması kapsamında  tüm sınıflarda ağırlıklı olarak son sınıflarda mesleki tanıtım ve bu çerçevede üniversite tanıtımları yapıldı. İmam-Hatip Lisesi ve ortaokulunun tanıtımı için  ilçemizdeki tüm 4. sınıf öğrencilerine  tanıtım semineri verildi. Ayrıca 4. sınıf ve 8. sınıf öğrencilerine tanıtım broşürleri dağıtıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün faaliyeti olarak okul öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla elde edilen gelirler mezun olan ve üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerle İmam-Hatip Lisesinde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmiştir. Kutlu doğum haftası münasebetiyle okul içerisinde kutlu doğum şenliği yapıldı. Şenlik çerçevesinde okulun koridorları süslendi, peygamberimizi en güzel anlatan söz yarışması, hadis ezber yarışması, fıkıh yarışması vb etkinlikler yapıldı. Ayrıca ilk defa bu sene İmam-Hatip Lisesi kız ve erkek öğrencileri iki ayrı kutlu doğum programı yaptı.
Kız öğrencilerin hazırladığı ‘O ve Can Parçası’adlı programı daha sonra kutlu doğum faaliyetleri dışında Ankara Kocalar (Pursaklar)  İ.H.L kız öğrencilerine, Kırşehir valisi Sayın Necati Şentürk’ün destekleriyle Kırşehir İ.H.L kız öğrencilerine ve akabinde Kırşehir Kız Meslek Lisesi öğrencilerine gösterildi. Tiyatro ekibinde  görevli öğretmen ve öğrencilerle Bursa, Çanakkale ,Yalova ve Bolu Abant gezileri yapıldı. Hüseyin Erbaş Anadolu İmam-Hatip Lisesi Ortaokul kısmı öğrencileri sosyal etkinlikler çerçevesinde Çanakkale zaferini anlatan ‘’Son Mektup’’ filminin izlenmesi için Yozgat’a götürülmüş ve filmin sonunda hep birlikte yemek yenilmiştir. Lise ve ortaokul kısmından farklı sınıflarda sene sonunda piknikler düzenlenmiştir. Muharrem ayında aşure gününde  öğretmen ve öğrencilere okulumuz bahçesinde aşure ikram edildi. Lise öğrencileri arasında münazara yarışması yapıldı.
Yerköy Hüseyin Erbaş Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katkısıyla Berceste adıyla okul dergisinin  ilk sayısı çıkarıldı. Okul bünyesinde açılan ebru kursuna katılan öğrencilerin kurs boyunca el emeği göz nuru hazırladıkları ebru eserleri sene sonu Öğretmenevinde açılan sergiyle Yerköy halkına sunuldu. Okul bünyesinde Fen Bilgisi dersi kapsamında 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu Küçük Bilim İnsanları Sempozyumu gerçekleştirildi. Veli, öğrenci o,kul işbirliği çerçevesinde öğrencilerin evleri ziyaret edilmiş çalışma ortamları yerinde görülüp başarılı olmaları için gerekli bilgilendirme yapılmıştır” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji