YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,42
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %1,85
Kurduğu çiftlikte organik hindi yetiştiriyor

Kurduğu çiftlikte organik hindi yetiştiriyor

aa-23
Yerköy ilçemizde cep telefonu alım satımı ve tamiri yapan Ayhan Azmaz bir yıl önce hobi olarak hindi yetiştirmeye başladı. Bir yıl sonra hindi sayısını 3 bin’e çıkardı ve çiftlik kurdu. 
Yerköy ilçesine bağlı Aşağı Elmahacılı köyünde çiftlik kuran Azmaz çiftlikte yetiştirdikleri hindilerin tamamen doğal beslendiğini söyledi.
Bir yıl önce evin’de hobi olarak hindi yetiştirmeye başladığını ifade eden Azmaz, şu açıklamada bulundu:
“Bir yıl önce müstakil evime hobi amaçlı dört yüz ila bey yüz hindi yavrusu alarak büyütmeye başladım. Daha sonra hobi olarak başladığım bu işi ticaret döktük. İki senden belli hindicilik işi yapıyorum. Şuanda da 2 bin 500, 3 bin arası hindim bulunmakta ve bu işi yapıyorum. İlk olarak hindileri bir günlükken aldım üç-dört aydır büyütmekteyim. Ve şuan yılbaşına iki ay gibi bir süre kaldı. İnşallah yılbaşında satmayı planlıyoruz. Bu hindileri yılbaşına yakın bir zaman zarfında Ankara-İstanbul ve civar illere satmak için götüreceğiz. İnşallah bu yıl umduğumuz satışı yaparsak, başarılı olursak seneye de bu işe devam etmeyi düşünüyorum.” Köy merasında yayıldığını ve akşam çiftliğe geldiğinde buğday, arpa ve mısır ile beslendiğini söyleyen Ayhan, “Hindilerimiz sabah saat 9 ila 10 gibi çobanlar tarafından yaylıma çıkarılıyor ve akşam hava kararmadan çiftliğe geliyorlar. Yaylımdan geldikten sonra hindilere buğday, arpa ve mısır karışımı yem verilmektedir” dedi.
Azmaz, satışlar iyi olursa kapasiteyi büyütmeyi hedeflediğinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji