YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,99
  • BIST
    %1,83
Öğrencilere sertifikaları takdim edildi

Öğrencilere sertifikaları takdim edildi

01122016okul
Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği, Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde yürütülen, “Mesleki Teknik Eğitim Öğrencilerine Avrupada işletme deneyimi kazandırılması” Projesi kapmasında öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.
Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneğini Temsilcisi Müslim Kaçmaz, Mesleki Teknik Eğitim Öğrencilerine Avrupa’da işletme deneyimi kazandırılması için hazırlanan proje’de yer alan öğrencilere sertifikaları dağıtıldığını söyledi.
Projenin Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin ortak finansmanı ile yürütüldüğünü ifade eden Kaçmaz, şu ifadelerde bulundu:
“Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında gerçekleştirilen proje olup proje kapsamında Almanya ve Hollanda’da mesleki eğitim öğrencileri staj çalışmasında bulunuldu. Öğrencilerimeze, Hollanda, Belçika, Fransa gibi ülkelere kültürel geziler yapıldı. Hollanda’da doğal gaz hatlarının yapımı ve evlere kadar götürülmesi konusunda deneyimli Baas işletmesinin uygulama alanları incelendi. EPC Piping işletmesi hafif ve dayanımı yüksek özellikle hücümbotlarda kullanılan boru sistemleri üzerine üretimi hakkında bilgiler alınırken, M&E Uitzendbureau işletmesi gemilerdeki büyük çaplı boru işlemleri konusunda uzmanlaşmış işletmeler olup çalışmaları takip edildi. Hollanda’nın Rotterdam Şehrinde bulunan RDM Makersafer Okulunuda gezilerdi. Almanya’nın Dortmunt iline 20 km mesafede Datteln ilinde bulunan Berufskolleg Ostvest BKO Okulu katılımcılar tarafından incelendi.”
Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu ile protokol yapıldığını kaydeden Kaçmaz, “Uzun süre sistemde Almanya ve Hollanda katılımcıları için sorun olduğu için geçte olsa bu belgeler elde edildi. Belgeleri yurtdışı ortaklarımız olan BKO ve RDM Makersafer kurumlarına imzalatıldı ve Yozgat Yerköy’de proje kazanımlarından olan europass ve youthpass belgeleri öğrencilere teslim etmek için buraya gelmiş bulunuyoruz” dedi.
Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda belge dağıtım törenine, Dernek temsilcileri Gazi Erden, Nuri Işık, Ömer Yılmaz ve Selehattin Esin, Yerköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Mustafa Oflaz, Mustafa Kaygusuz ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji