YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,82
  • BIST
    %0,45
Öksüzkaya, “Yerköy'den Kayseri'ye yüz 41 km hızlı tren hattı bağlanacak”

Öksüzkaya, “Yerköy'den Kayseri'ye yüz 41 km hızlı tren hattı bağlanacak”

Adalet Kalkınma Parti (AKP) Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İpek Yolu Hızlı tren projesi kapsamında devam eden Ankara-Yozgat-Sivas bağlantılı demiryolu projesinin birinci etabını oluşturan Ankara-Yerköy arasındaki yolda yapılacak iyileştirmeyle birlikte, Yerköy-Kayseri arasındaki yolda da iyileştirme yapılıp, standardını yükseltilmek suretiyle hızlı tren seferlerinin Kayseri’den de başlatılacağını söyledi.

05082013trenTürkiye’nin toplu taşıma konusunda büyük mesafeler kat edildiğini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, hava yolu ulaşımının yapılan düzenleme ile belli bir seviyeye geldiğinin ifade etti.
10 yıldır AK Parti’nin iktidarda olduğunu belirten Öksüzkaya, “10 yıl içerisinde TCDD’ye ait demir yollarında gerekli hassasiyeti gösterememiş olabiliriz. AK Parti hükümetinin son yapılan çalışmalarla birlikte demir yolları inşallah hak ettiği önemi ve değeri kazanmaya başladı.”dedi.
Kayseri’ye Yozgat-Yerköy hattından yaklaşık yüz 41 kilometrelik hızlı tren hattı bağlanacağını ifade eden Öksüzkaya, ”2016 yılına kadar mevcut yapıların bitirilmesi, 2016-2023 arasında da diğer yerlerin yapımı söz konusu. Bunun gerçekten Türkiye ve Kayseri açısından son derece önemli bir yatırım olacağını düşünüyorum. İnşallah 2016 yılına kadar Ankara-Yerköy hattı yapılacak. Viyadüklerle birlikte tamamlanması akabinde de projelerin tamamlanarak kısa sürede 2016 yılında yapacağımız tamamlama ile ilk etapta da Kayseri’nin yüz 41 kilometrelik hattının bağlanması söz konusu.
Bununla ilgili olarak çalışmalar sürüyor. Ucuz bir yatırım eğil pahalı bir yatırım. Bu nedenle devletin imkanlarının yolcu trafiğinin elverdiği ölçüde, yolcu trafiğinin gerektirdiği yerlerde hızlı bir şekilde yapılmaya çalışılıyor. Kayseri’de inşallah Başbakanımızın en son ziyaretinde de söylediği gibi 2016 yılı sonrasında 2023’e kadar yapılacak iller arasında olacak.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji