YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,82
  • BIST
    %0,45
Okul harçlığını çıkarmak için davulculuk yapıyor

Okul harçlığını çıkarmak için davulculuk yapıyor

14062017davulcu
Yerköy ilçemizde 15 yaşındaki Oktay Hayran, davulculuk yaparak hem ailesine destek oluyor, hem de okul harçlığını çıkarıyor.
İlçemizde ailesine destek olmak için ve okul harçlığını çıkarmak için davul çalmaya başlayan Oktay Hayran, hem 5 yıldır Ramazan ayında mahalle sakinlerini sahura uyandırıyor hemde ailesine desek oluyor.
Oktay Hayran, okul’dan arta kalan vakitlerde aile bütçesine ve okul harçlığını çıkarmak için davul çaldığını söyledi.
Derslerini bitirmeden davul çalmaya gitmediğini belirten Hayran, gazetemize şu ifadelerde bulundu:
“Hafta içi okullum olduğundan dolayı okuluma gidiyorum, eve gelip derslerimi bitirdikten sonra babam nişan, düğün veya kına merasimi törenleri için davul çalma işi almış ise babamla birlikte gidiyor yardım ediyorum yorulmasın diye. Ben davulculuğu seviyorum, hem ekmek paramı, hemde alın terimle kazandığım parayı seviyorum bir yandan da okul harçlığımı, bir yandan da evimin geçimine katkıda bulunuyorum.”
Dedelerinin de davulculuk yaparak geçimlerini sağladığını ifade eden Hayran, “Dedelerimizden kalma mesleği bizler yürütüyoruz, bizlerden önce büyük dedelerimiz yapıyordu şimdi ise bizler, bizden sonrada kardeşim ve ağbeyimin çocukları devam edecektir.”
“Severek yapıyorum”
Davulu çalarken zevk aldığını belirten Hayran, “Okuldan çıktıktan sonra davul çalmaya gidiyorum ama hiç zorlanmıyorum zevk alarak gidiyorum. Kısmet olursa büyünce polis olmak istiyorum. Beklide polis olursam, yine tatillerimde davul çalmak isterim. Çünkü davul çalmayı çok seviyorum.”
“Gece kalkıp, Ramazan davulcuğunu yapıyorum”
Ramazan ayından düğün olmadığı için ramazan davulculuğu yaptığını ifade eden Hayran konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Babamla, amcamın çocukları ile birlikte bende geceleri çıkıp ramazan davulculuğu yapıyorum. Hem aileme katkıda bulunuyorum hemde kendi harçlığımı çıkarıyorum. Ramazan davulu çaldığımda cadde ve sokaklarda beni durdurup oyun havası veya halay çaldırıyorlar, bende çaldırıyorum ve bana harçlık veriyorlar. Verilen parayı alıp ya anneme yada babama veriyorum.” dedi.
Baba Muharrem Hayran ise evinin geçimi için yıllardır davulculuk yaparak sağladığını söyledi.
Bir ay boyunca oğlu ile mahalle mahalle gezdiklerini söyleyen Hayran, “Ramazan ayı sebebi ile düğün veya nişan olmamakta bizde boş ramazanı boş geçirmemek için oğlumla birlikte ramazan davulculuğu yapıyorum. İftarı yaptıktan sonra gece için toplandığımız bir dükkan var oraya oğlum ve kardeşlerimle oraya gidiyoruz. Davul çalmanın vaktini bekliyoruz. Vakit geldiğinde oğlumla veya arkadaşlarla mahalle mahalle cadde cadde geziyoruz.”
Davulculuğun kendilerine atalarından kaldığını ifade eden Hayran “Bu meslek bizlere atalarımızdan kalma. Davulculuk mesleğini sürdürmek istiyoruz, oğluma diyorum hem davulunu çal hem de okulunu oku diyorum. Memur olursan memuriyetini yap, boş vaktin olursa davulunu çal diyorum” dedi.
Baba Hayran, oğlunun, düğün veya ramazan davulculuğundan aldığı paraları getirir ya kendisine yada annesine verdiğini, harçlığa ihtiyacı olduğundan gelip istediğini kaydetti.
14062017davulcu 1

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji