YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %1,68
SONBAHARDA BESLENME NASIL OLMALIDIR?

SONBAHARDA BESLENME NASIL OLMALIDIR?

fullsizerender-5
Sıcak yaz aylarından sonra fiziksel aktivitenin azaldığı sonbaharda kalori alımınızı düzenlemeniz ve beslenmenizde bazı değişimler yapmanız gerekmektedir. Mevsim değişikliklerinin beslenmemiz üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Mevsimler değişirken genellikle kendimizi yorgun, halsiz ve isteksiz hissedebiliriz.
Özellikle dikkat etmeniz gerekenler;
Su İçme alışkanlığı kazanın.
Sonbaharda hava sıcaklığının azalması ile birlikte susuzluk hissi yaşamıyor olsak da su içmeye özen gösterin. Günde 10–15 bardak su kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Mevsim değişikliklerine bağlı kabızlık sorununuz böyle çözülür.
Susamadan su içmeyi alışkanlık haline getirin.
Dengeli beslenme kilo kontrolü ve zayıflamayı sağlamanın yanı sıra hastalıklara karşıda sizi koruyacaktır. Bu dönemde antioksidan etkiye sahip A, C ve E vitaminleri açısından zengin besinleri tüketmeliyiz.
Enfeksiyona karşı koruyucu olarak bilinen A vitamini balık yağı, yumurta, havuç, brokoli ve sarı sebzelerde bulunmaktadır.
Cilt bakımının vazgeçilmezi ve antioksidan etkisi güçlü olan E vitamini fındık, ceviz ve badem, kuru baklagiller, tahin ve sıvı yağlar da mevcuttur.
Güçlü bir antioksidan olan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, toksinlerin atılmasını sağlar. Alışveriş sepetinize, maydanoz, tere, roka, ıspanak, kivi, portakal, kuşburnu, mandalina, limon, kırmızı ve yeşil biber ekleyerek C vitamini alımını artırabilirsiniz.
Ayrıca Greyfurtta virüslere, bakterilere karşı etkili bir meyve ve iyi bilinen C vitamini kaynağıdır. İçerdiği lif sayesinde greyfurt hem kolesterolü düşürür hem de kabızlığı önler. Greyfurtta dikkat edilmesi gereken nokta ilaçlarla beraber alınmamalıdır. Bazı ilaçlarla etkileşime giren greyfurt, ilaçların etkinliğini artırarak ciddi sağlık problemlerine neden olur. Etkisinin geçmesi için 24 saat kadar beklemeniz gerekmektedir.
Kafein tüketiminde dikkatli olun.
Mevsim değişikliği yorgunluğu ile savaşmak için aşırı kafein tüketmek yorgunluğun dozajını daha çok arttırır. Çünkü kafein aşırı alındığında kalp çarpıntısına ve vücuttan su kaybına neden olur.
Kıpırdayın.
Kendinizi yorgun hissedip sosyal hayattan uzaklaşarak sonbahar yorgunluğunu yenemezsiniz. Kendinizi eve kapatmak yerine açık havada en az yarım saatlik yürüyüşler yapın ve oksijen kapasitenizi yükseltin.
Uyku düzeninizi sağlayın.
Uyku düzeninizin olmaması, uyku saatlerinin dengesiz ve belirsiz olması beslenme düzeninizi de olumsuz etkiler. Düzensiz uyku, düzensiz beslenme sonbahar yorgunluğunun daha belirgin olmasına ve daha çok negatif etki doğurmasına yol açar.
Sağlıklı ve mutlu bir sonbahar dileğiyle

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji