YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %1,68
Yerköy’de TKDK bilgilendirme toplantısı yapıldı

Yerköy’de TKDK bilgilendirme toplantısı yapıldı

Yerköy’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bilgilendirme toplantısı yaptı.
07122014tkdkBelediye düğün salonunda gerçekleşen toplantıya, TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker,  TMO Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz, Yerköy Tarım İlçe Müdürü Mustafa Hayta, Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Dernek başkanı Mesut Kaya siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Koordinatörü Selim Türker,  yaptığı açılış konuşmasında, 13. çağrı dönemine çıkacaklarını söyledi.
13. çağrı döneminde yerel ürünlere de destek verileceğini ifade eden Türker, 42 ilde uygulanan IPARD programı kapsamında Yozgat’ın projeler ve projelere verdikleri hibelerle ilk 5’teki yerini koruduğunu belirterek şunları söyledi:
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPARD’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımları desteklemektedir. IPARD programı, kırsal alanda sadece tarım ve hayvancılık değil, çevre, turizm ve sanayi gibi oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan, tarımsal yatırımların desteklenmesi ve yönlendirilmesi, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel kalkınma stratejilerinin harekete geçirilmesini amaçlayan bir yaklaşımı benimsemektedir. IPARD, Türkiye’nin önceki dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır. Program kapsamında 5 bin Euro’ dan 3 milyon Euro’ya kadar proje ile yapılan müracaatlarda her bir proje için  yüzde 50 ile yüzde 65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilecektir. Yatırımını tamamlayarak ödeme için talepte bulunan işletmelerimize 2014 yılı içerisinde yapmayı planladığımız destek tutarı 25 milyon TL olup bu tutar ile Türkiye genelinde bizimle faaliyete başlayan iller içinde ilk 3’te yer almayı hedefliyoruz. Yozgat her konuda olduğu gibi TKDK İPARD fonlarının kullanımında da üst sıralarda yer alarak proje ruhunun oturduğunu göstereceğine inancımız sonsuz. Yozgat AB hibe fonlarından azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla, potansiyel yatırımcıların şimdiden proje hazırlıklarına başlaması büyük önemler arz ediyor. 13. çağrı’da çiftlik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve genişletmesi kapsamında Arıcılık, Süs bitkileri, Aromatik bitkiler işlenmesi ve paketlenmesi, Kültür balıkçılığı ve truzim’e destek verilecektir. ”
Türker’in konuşması sonrası, katılımcılara proje hazırlama aşaması ve izlenecek yol haritası konusunda bilgilendirme yapıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji