YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,55
  • BIST
    %0,00
Yozgat yeni umutlarla giriyor!

Yozgat yeni umutlarla giriyor!

Yozgatlı yeni yıla yeni umutlar ve beklentilerle giriyor.
15072013trenHızlı Tren’den Yeni Şehir Hastanesi’ne, Duble Yolların iyileştirilmesinden Yeni Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar şehrin kaderini değiştirecek yatırımların bir an evvel tamamlanması umudu ile yeni yıla giriyoruz. Bir yılı daha geride bırakmaya hazırlanırken yeni yıl haberini Yozgatlının beklentilerini dile getirmek amacıyla düzenleyelim istedik. Yeni yılda yeni umutların temenni edildiği bu günlerde Yozgatlının umudu ve temennisi şehrin ufkunu açacak yarım yatırımların bir an evvel tamamlanması.
BİR YILDA BİRİKTİRDİK
Yozgat’ta yapılması planlanan devam eden yatırımlardan olan ‘Hızlı Tren’, ‘Yeni Şehir Hastanesi’, ‘Duble Yol Düzenleme’ çalışmaları topyekün şehrin kaderini değiştirecek türden.
Yatırımların 2015 yılında tamamlanması planlanırken hizmete girme tarihlerinin uzaması Yozgatlı’nın gelecek yıla dair umutlarını düşürüyor.
HIZLI TREN HIZLANMADI
Yozgat’ı dışarıya açacak, dışarıdan Yozgat’a ekonomik ve sosyal anlamda göçün yaşanmasına vesile olacak hızlı tren projesinde tarihin her geçen zaman diliminde uzaması beklentiler noktasında insanların yarına dair umutlarını zayıflatıyor.
2015 yılında tamamlanması planlanırken 2017 yılına uzayan ve sonrası için henüz hizmet tarihi belirlenmeyen hızlı tren Yozgatlı’nın yeni yılda en önemli beklentilerinden bir tanesi.
HASTANE 2017’YE
Aynı şekilde Yozgat Şehir Hastanesi ile ilgili yatırımın gecikmesi de yeni yıl öncesi akıllardaki soru işaretlerinden bir tanesi oldu.
Türkiye’nin ilk şehir hastanesi projelerinden olmasına rağmen Yeni Şehir Hastanesi’nin de 2017 yılı sonunda tamamlanarak hizmete gireceği bildiriliyor.
DUBLE YOLLAR KANAYAN YARA
Türkiye baştan sona modern duble yollarla donatılırken Yozgat’ta duble yollarda alt yapının henüz sağlıklı bir işlev kazanmaması beraberinde meydana gelen trafik kazaları insanların tepkisine neden oldu. 2002 yılında başlayan duble yol programının ülkenin pek çok ilinde tamamlanırken Yozgat’ta hala bir sorun olarak bulunması yürekleri dağlıyor.
Özellikle bozuk yollar nedeni ile yaşanan trafik kazaları Yozgatlı’nın tepkisine neden oldu. Siyasetçiler konunun müteahhit firmadan kaynaklandığın bahsetse de yeni yılın yeni umutları arasında duble yolların tamamlanması proje de yer alıyor.
2. OSB UMUDU…
Yozgat’ta OHAL ile kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin henüz istenilen kapasiteye ulaşmaması yeni yılda yeni umutlar arasına girmesine neden olurken, merkezi hükümetin Sorgun-Yozgat arasına planladığı ikinci Organize Sanayi Bölgesi projesi beklentilerin artmasına neden oldu.
Özellikle Yozgat-Sorgun arasında birlikteliğin oluşmasına, en yakın komşumuz Çorum’la entegre olarak ciddi bir ekonomik hareketliliğe neden olması düşünülen ikinci OSB, yeni yılda Yozgatlı’nın heyecanla beklediği yatırımlardan bir tanesi.
HAVAALANI BİTER Mİ?
Son olarak Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın yaptığı açıklamalara göre Sorgun yolu, Alaca mevkiinde yapımı planlanan havaalanı Yozgatlı’nın en önemli beklentilerinden bir tanesi.
Hızlı Trenle birlikte ulaşımda Yozgatlı’nın dışa açılacak, köprü kuracak önemli bir ulaşım yolu olan havaalanında bir an evvel temelin atılması yeni yılın yeni umutları arasında.
Biz de Yerköy Gazetesi ailesi olarak yeni yılda Yozgat ve Yerköy’ün hayrına olacak yatırımların bir an evvel tamamlanması veya planlanan yatırımların temelinin atılarak bir an evvel hizmet vermeye başlamasını temenni ediyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji