Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlker Canikligil davasında sürpriz karar: Mahkemeden HAGB’li hapis cezası

Yönetmen ve FLU TV’nin sahibi İlker Canikligil, “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla yargılandığı davada 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı; hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Yönetmen ve FLU TV’nin sahibi İlker Canikligil, “suç işlemeye alenen

Yönetmen ve FLU TV’nin sahibi İlker Canikligil hakkında sosyal medya yayınlarında kullandığı ifadeler nedeniyle açılan davada karar çıktı.

Mahkeme, Canikligil’e hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararıyla birlikte 2 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Soruşturma, Canikligil’in mart ayında yaptığı bir sosyal medya yayınında ve sonrasında paylaştığı mesajlarda yer alan ifadeler üzerine başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Canikligil hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla işlem yapmış, yönetmen 26 Mart’ta tutuklanmıştı. Canikligil, 7 Mayıs’ta adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Kararın ardından Canikligil, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda 26 ay ceza aldığını ve HAGB uygulandığını duyurdu. Canikligil ayrıca, dosyaya aynı dönemde atılmış başka bir paylaşımın da eklendiğini ve 18 ay ile 8 ay olmak üzere iki ayrı ceza verildiğini belirtti.

Öte yandan Canikligil’in sahibi olduğu FLU TV, süreç devam ederken politik içeriklere son verme kararı almıştı. Canikligil, tahliyesinden sonra yaptığı açıklamada bu kararın, devam eden hukuki süreç ve yayınlara yönelik olası riskler nedeniyle alındığını ifade etmişti.

KAYNAK : Haber Merkezi