YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Adalet Bakanı Bozdağ, Yerköy’de okul açılışına katıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, Yerköy’de okul açılışına katıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yerköy ilçemizde Rabia Koyubaşoğlu Anadolu Lisesinin açılışına katıldı.
12022015acilisRabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisesinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Bozdağ, burada yaptığı konuşmada ” Eğer biz insanımızı iyi yetiştirebilirsek, bilgiye sahip olabilirsek, bilgiyi üretip onu teknolojiye dönüştürebilirsek elbette ki Türkiye’miz daha güçlü olacaktır” dedi.
Siyasetine, ticaretine, ekonomisine, başka tür alanlarına egemen devletlere bakıldığında hepsinin madenleri, petrolleri olan ülkeler değil de bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten ve bilgiyi teknolojiye dönüştürmeyi başarmış olan ülkeler olduğunu belirten Bozdağ, ” Bugün dünyanın birçok ülkesi var. Dikkat ederseniz siyasetine, ticaretine, ekonomisine, başka tür alanlarına egemen devletlere baktığınızda hepsinin madenleri, petrolleri olan ülkeler değil de bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten ve bilgiyi teknolojiye dönüştürmeyi başarmış olan ülkeler olduğunu görüyoruz. Onun içinde Türkiye’nin gücüde yeni dönemde daha fazla bilgiye sahip olmak, bilgiyi üretmek, bilgiyi teknolojiye dönüştürmek suretiyle olacaktır. Biz ona inanıyoruz. Bu vesileyle de hükümet olarak bugüne kadar eğitime en büyük yatırımı yaptık. En büyük desteği yaptık. Çünkü bilgiye ancak iyi eğitim almış insanlarla hükmedebilir, o bilgi doğrultusunda ülkemize, insanlığa daha fazla hizmet yapabiliriz diye düşündük. Yozgat’ta ve Türkiye’nin dört bir yanında bunun adımlarını sizler bizler gördük. Bundan sonrada bu adımlar atılmaya devam edecektir. Fatih projesi devasa bir proje. Okullarımızda bilgisayarlarla öğrencilerimiz buluştuğu gibi akıllı tahtalarla da buluşuyor. Yozgat bu anlamda da bu projeden nasibini aldı almaya devam edecektir. Okullara konan kitaplar, öğrencilerimize bu sene dershane konusunda attığımız yeni adım dolayısıyla dershane olmayacağı için öğrencilerimizin hafta sonlarında okullarda üniversiteye hazırlanması konusunda ortaya koyduğumuz yeni proje ki bunun mali desteğini hükümet olarak biz sağlayacağız. Buda bizim çocuklarımıza sağlayabileceğimiz en önemli katkılardan oldu” dedi.
“Eğitim bizim en önemli mesleğimiz”
Eğitimin Türk Milletinin en önemli bir mesleği olduğunu ifade eden Bozdağ, “Eğitim bizim en önemli meselemiz ve bu meseleyi çözmek ve daha iyi noktalara iyi işler yaparak taşımak için gayretimizi çabamızı sürdüreceğiz. Hükümet olarak 2002 den bu yana yaptığımız bütün bütçelerin en her birinde birinci sıraya Eğitimi koyduk. Aile yatırımlarına çok ciddi destekler verdik.  Türkiye’nin dört bir yanını üniversiteler ile donattık. Yozgat’ta bu kapsamda Bozok Üniversitesine Yerköy Adalet Meslek Yüksekokuluna kavuştu. Öğrenci yurtlarıyla Yozgat’ın merkezini de donattık. Bin kişilik bir öğrenci yurdu sonra bir daha yurt, her ilçemizde de bu anlamda yükseköğrenim öğrenci yurtlarıyla buluşturacağız” şeklinde konuştu.
Hayırsever İş Adamı Gencay Koyunbaşoğlu ise “Rahmetli babaannemin adını taşıyan bir eser bırakmak benim çocukluk hayalimdi. Tabii ki insanlar sadece hayallerle yaşayamaz ama hayali olmayanlarda doğruya, güzele varamaz olduğuna inanıyorum. Allah’ın ilk emri olan oku, Peygamber Efendimizin ilim Çin’de de olsa alınız hadisi şerif uyarınca bu yola cıktık ve Allahın izni ile 2012 yılında okulumuzun temelini attık. Bugünse yüce rabbimin sayesinde mutluluk ve onur duyduğumuz okulumuzun açılış törenini yapıyoruz. Sayın Bakanım, değerli konuklar, Atatürk’ün “Gençler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” düsturuna olan inancım tamdır. Gençlerimize ve eğitime yapılan yatırımların er yada geç büyük bir katma değer olarak ülkemize geri döneceğine inanıyorum Eğitime yapılan yatırımlarda hem çocuklarımız kazanır, hem şehrimiz hemde ülkemiz kazanır, Bakiniz ülkemizde petrol gibi doğal kaynaklarımız yeterli ölçüde yoktur.. Bizim doğal kaynaklarımız aslındaki bu gençlerimizdir. Eğer biz bunları iyi eğite bilirsek iste geleceğimizin en değerli yatırımları onlar olacaktır. Bu doğrultuda Sizelerle Güzel bir sözü paylaşmak istiyorum. Bir adam yol acar 100 kişi o yoldan geçer ama o yüz kişi memleketin kaderini çizer. Türkiye’nin geleceğide sizlersiniz öğrenci kardeşlerim. Biz sadece yol açmaya vesile olan insanlariz, sizlerse bu memleketin kaderini çizen kişiler olacaksınız. Öğrenci kardeşlerim Sizler den benim 4@k bir isteğim var. Gerek hizmet acısından gerek kültürel değerler açısından memleketinizi unutmamanız. Bu eserin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı basta Sayin Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ beye ve , Valimiz Abdülkadir Yazıcı beye, bu güzel töreni organize eden Yerköy kaymakamımız Nevzat Şengök beye, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, il ve ilce illi eğitim müdürlerimize, Okulun yapımını üstlenen mütahit firma yetkililerine ve isçilerine huzurlarınızda Teşekkür ediyorum. Birde insanoğlu nasıl başaranlarını sevdiği insanlarla paylaşmak istiyorsa o başarıya giden zorlu süreçdeki destek veren insanları unutmamak gerektiğine inanıyorum.’. Bu sebeple beni gerek eğitim hayatımda gerek is hayatımda devamli destekleyen bas da sevgili babama, esime, anneme ve aileme, misafirim olarak al manyadan gelen Avrupai i türkl demokratlar birliği genel başkanım Süleyman Çelik beye, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden ve memleketimizden katılan dostlarıma, hayır Dualarını eksik etmeyen, iyi niyetli, güzel insanlara, binlerce kez Teşekkür edip, Açılacak olan Okulun memleketimize hayırlı – uğurlu olması dileği ile Hepinize Saygılarımı sunuyorum.”dedi.
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında Bozdağ, Rabia Koyubaşoğlu Anadolu Lisesinin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Sarıtürk, Savcı Enver Eroğlu, Avrupa Türk Demokratik Birliği Genel Başkanı Süleyman Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Kadir Tan, Yüksek Okul Genel Sekreteri Oğuz Duygu, Hayırsever iş adamı Gencay Koyunbaşoğlu,  daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji