YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Belediye başkanları gönüllü askerlik için müracaata ettiler

Belediye başkanları gönüllü askerlik için müracaata ettiler

Çiçekdağı İlçe Belediye Başkanı İsmail Deniz ve Köseli Belediye Başkanı Bekir Yılmaz askere alınmak için Yozgat’ın Yerköy Askerlik şubesine başkanlığına giderek gönüllü askerlik için dilekçe verdiler.
18022016denizHDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın televizyonlarda verdiği röportajlarda ‘Silopi’de yapılan operasyonların ardından 500 kişi dağa çıktı’ sözü üzerine ilçe belediye başkanları Deniz ve Yılmaz tepkilerini göstermek için gönüllü askerlik için başvuru yaptılar.
Toplantı halinde haberleri izlerken Selahattin Demirta’ın sözlerini duyduktan milli duygularını kabardığını söyleyen Deniz, şu açıklamalarda bulundu.
“Türkiye’deki son durumları konuşurken televizyonda Selahattin Demirtaş’ın, Türk Askeri ve Polisinin yapmış olduğu son zamanlardaki operasyonlardan dolayı 500 tane gencin dağa çıktığını haber verince bizde o anda şuurumuz bozuldu. O Milli duygularımızın kabarması ile beraber ‘lan seni 500 tane kişi dağa çıkıyorsa’ ‘aha bizde gönüllü askerliğe gidiyoruz’ diye o şekilde çıktık gittik Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaatlarımızı yaptık. Köseli belediye başkanımız sayın Bekir Yılmaz ile birlikte böyle bir karar aldık. Ve elhamdülillah mutluyuz dilekçemizi de verdik. Her şeyede hazırız” dedi.
Türkiye’nin başında çok büyük belalar olduğunu dile getiren Deniz, “Türkiye ağdeta bir ateş çemberi doğu ve güney doğu, tabi bu noktaya gelmesinde biz devletimize ve hükümetimize kırgınlıklarımız var fakat şuanda bunları konuşma oraya dönme zamanı değil niye? Bizim şuanda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ben devletimin şuandaki, terörle mücadele noktasındaki uygulamış olduğu çalışmaya mücadeleye sonuna kadar arkasındayım. Ve olmaya da devam ediyoruz. Zaten bu müracaatımızda bunu gösteriyor askerliğe müracaatımız. Bizim bir tane dostumuz kalmamış ki, ki zaten yoktu, bizim Kürtlerle ne meselemiz var Allah aşkına söylermisiniz, bin yıldır bu tarihte beraber yaşıyoruz. Ama bu memlekette Kürtlerin üzerinde oynanan oyun ile Türklerin milletinin üzerinde oyunlar dönüyor. Bu memlekette kürt meselesi yok onlar bizim kardeşimiz en iyi modeli ortak ilçemiz Yerköy’deki, Çiçekdağın daki veya Kırşehir’deki kentsel yaşamdaki ve köysel yaşamdaki hayatta görüyoruz. Ne problemimiz var hepimiz kardeşiz biz ama başta ABD ve AB olmak üzere onların oyunları ile üzerimize oynadıkları oyunları her zaman tarih boyunca yaptıkları oyunlardan bir tanesi bu. Lütfen herkesi duyarlılığa davet ediyorum ne olur birliğimizi, dirliğimizi bozmayalım. Söz konusu hürriyet olunca bakın Suriye’li vatandaşların yaşadıklarını görüyorsunuz. Adamların evleri barkları yok. Yarin bizi kim kabul edecek çok merak ediyorum. Biz ya hürriyet deriz ya ölürüz. Ki ya hürriyet demişik yada ölüm demişik  Çanakkale’de binlerce can vermişik, sadece Türkler yoktu o Çanakkale’de Lazlar var, Çerkezler var, yani üniter yapımızı biliyorsunuz, onun için tekrar ediyorum bu oyunlara gelmeyelim, birliğimizi ve dirliğimizi bozmayalım.”
Köseli belediye başkanı Bekir Yılmaz ise vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verecek birçok kişi olduğunu kendilerini ise Selahattin Demirtaş’ın sözlerine kayıt sız kalamayacaklarını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji