YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,01
  • BIST
    %1,62
Devletin kömür işletmesi “Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri” zarardan kara geçti!

Devletin kömür işletmesi “Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri” zarardan kara geçti!

Türkiye’nin kömür işletmecisi Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü, son iki yılda gerçekleştirdiği kalkınma hamlesini kâra dönüştürmeyi başardı. Son genel kurulda uzun bir aradan sonra ortaklarına kar payı dağıtan işletme, geleneksel kömür üretiminin yanı sıra kuracağı yeni termik santrallerle ülkenin enerji açığını kapatacak projeleri başlattı.
29042014celtekYeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun ile son iki yılda yeni bir ekonomik ve sosyal kalkınma içerisine giren kurum, devletin kar eden işletmeleri arasındaki yerini aldı. Ekonomik kalkınmasını enerji sektöründe kömürün dışında termik santrallerle büyütmeyi hedeflediklerini belirten Coşkun, yıllarca zarar eden işletmenin uzun bir aradan sonra ilk defa ortaklarına kar payı dağıttığını söyledi.
– Ortaklara Kar Payı Dağıtıldı
Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin 60 yıllık bir şirket olduğunu hatırlatan Genel Müdür Coşkun, son yapılan genel kurulda ortaklara kar payı dağıtılmasının işletmenin geleceği adına oldukça önemli olduğunu ifade etti.
Yıllarca zarar eden bir işletme görüntüsünde olan işletmenin son yıllarda hayata geçirilen yeni projelerle kar eden, kazandığı ile yatırım yapan bir kurum haline geldiğini kaydeden Coşkun; “Yeni Çeltek sadece Fakir Fukara Fonuna kömür veren bir işletme olmaktan çıkmış, kar eden, yeni yatırımları hayata geçiren özel sektör mantığı ile çalışan kurumsal bir yapıya kavuşmuştur. Son genel kurulda, ekonomik anlamda elde ettiğimiz karı ortaklarımıza dağıtarak ortaya çıkan karlılığın getirisini devletin kurumlarına yansıtmış olduk” dedi.
– Pancar Kooperatifine Can Suyu Oldu
Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nin en büyük ortaklarından biri olan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin kuraklık nedeni ile bu yıl sıkıntılı günler geçirdiğine dikkat çeken Coşkun, ödenen kar payı ile hem kooperatifin hem de ekmeğini tarlasından kazanan yerli üreticinin de desteklenmiş olduğunu kaydetti.
– Termik Santraller Kuracak
Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin yıllarca devletin klasik kömür üreten işletmesi olduğuna dikkat çeken Coşkun, kurum bünyesinde elde edilen ekonomik başarının ülkenin enerji sektöründeki açığını kapatacak yeni yatırımları da beraberinde getirdiğini söyledi.
Coşkun, ülkenin enerji sektöründe yaşadığı açığı kapacak termik santraller kurmak için çalışma başlattıklarını belirterek;
“Termik santral çalışması ile ilgili Merzifon’da başvurular yapıldı. Belirli bir süreç takip edilmesi gerekiyor. Yine aynı şekilde Tekirdağ’da ve Konya Ilgın’daki sahalarımızda saha genişletmeleri yapıldı. Bu işletmelerimizde termik santral projelerimizi hayata geçireceğiz. Yeni Çeltek, ülkenin yerli enerji kaynaklarını ortaya çıkarmada kömürün dışında da varlığını gösterecek güce kavuştu. Yeni yatırımlarla birlikte enerji üretiminde kısa sürede Yeni Çeltek ismi marka olacaktır” diye konuştu.
– Sosyal Devlet Yansıması
Devletin zarar eden işletmesinin kara geçmesinin ardından yeni yatırımların yanı sıra sosyal devlet anlayışının da hızla harekete geçirildiğini anımsatan Coşkun, eğitimden sanata, kültürden spora pek çok alanda Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin yer aldığını söyledi.
Yapımına karar verilen Sorgun Yeni Çeltek Fen Lisesi inşaatına başlanılacağını hatırlatan Coşkun, şunları söyledi: “Yeni Çeltek  Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin sosyal sorumluluk projelerini kısa sürede hayata geçirdik. Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde yapımını planladığımız Fen Lisesi inşaatına en kısa sürede başlayacağız. Babası olmayan çocuklar ve anneleri için Yozgat Valiliği’nin uyguladığı Hami-Yet Projesi başta olmak üzere, Kur’an Kursları, camilerin kömür ihtiyacı, profesyonel ve amatör sporun birden fazla dalına destek ve sponsorluk desteğinde bulunduk. Çalışanlarımızla oluşturduğumuz kurum içi diyalogları toplumun her kesimi ile kuracak proje ve çalışmalara imza attık. Üretici kadınların desteklenmesine gayret gösterdik. Anadolu’da gizli kalmış yenilikçi, mucit fikirlerin ortaya çıkması adına her zaman girişimci olduk. İşletmelerimizin bulunduğu bölgelere ekonomik ve sosyal hareketlilik kazandırarak, farkındalık oluşturmaya gayret gösterdik. İnşallah, ortaya çıkan kalkınma ve karlılık ilerleyen süreçte Yeni Çeltek Kömür İşletmelerini enerji sektörünün başarılı kurumlarından bir tanesi haline getireceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji