İstanbul’un Tarihi Lezzet Durakları: Geleneksel Pastaneler

İstanbul’un Tarihi Pastaneleri İstanbul’un tarihi pastanelerine keşfe çıkmaya ne dersin? Nostaljik bir deneyim yaşaman ve lezzetli tatlılarla buluşman için İstanbul’un tarihi pastanelerini bu yazıda bir araya getirdik. Savoy Pastanesi, Beyoğlu 1950 yılında açılan Savoy Pastanesi, günümüze kadarki yolculuğunda birkaç defa el değiştirdi fakat bugün hala hizmet veriyor. Kahvaltıları ile meşhur olan Savoy Pastanesi’nin sütlü fındıklı […]

İstanbul’un Tarihi Pastaneleri

İstanbul’un tarihi pastanelerine keşfe çıkmaya ne dersin? Nostaljik bir deneyim yaşaman ve lezzetli tatlılarla buluşman için İstanbul’un tarihi pastanelerini bu yazıda bir araya getirdik.

Savoy Pastanesi, Beyoğlu

1950 yılında açılan Savoy Pastanesi, günümüze kadarki yolculuğunda birkaç defa el değiştirdi fakat bugün hala hizmet veriyor. Kahvaltıları ile meşhur olan Savoy Pastanesi’nin sütlü fındıklı gofreti, kestane şekeri ve browni kekli lezzet topu karyokası denemeye değer. Ayrıca çilekli milföy ve diğer tatlıları da oldukça lezzetli.

Baylan Pastanesi, Kadıköy

Baylan’ın meşhur tatlısı Kup Griye, vanilyalı ve karamelli dondurma ile kremşanti, bal, badem ve karamel sosundan oluşan hoş bir tatlıdır. 97 yaşındaki Baylan Pastanesi’nin trüf, adisababa, montebianco ve makaronları da denenmeye değer.

İnci Pastanesi, Beyoğlu

İnci Profiterolü duymayan yoktur. İnci Pastanesi, Türkiye’de profiterolü üreten ilk yer olma özelliğine sahip. Profiterolünün yanı sıra meyveli Uludağ pastası, paskalya çöreği, ayva ezmesi ve likörlü çikolata pufu da denemeye değer.

Lebon Pastanesi, Beyoğlu

1886 yılında kurulan Lebon Pastanesi, Fransız drajeleri ve pastaları ile ünlüdür. Ne yazık ki 2022 yılında kapanma kararı almış olsa da efsaneleşmiş tatlıları unutulmaz.

Markiz Pastanesi, Beyoğlu

Sezen Aksu’nun “İstanbul Hatırası” şarkısında adı geçen Markiz Pastanesi, tarihi bir mekan olarak bilinir. Ne yazık ki artık hizmet vermiyor ancak pastanelerin nostaljik atmosferini hatırlatır.

Cemilzade, Kadıköy

Fransız pastaneleri konseptinden farklı olan Cemilzade, sadece lokum, ezme ve badem şekeri satmaktadır. 1883 yılında kurulan pastanenin fındıklı ve güllü lokumları, hindistan cevizli, meyveli fıstık ve badem ezmeleri oldukça meşhurdur.

Bu tarihi pastaneler, İstanbul’un lezzet ve nostalji dolu sokaklarında unutulmaz bir deneyim sunuyor. Geçmişten günümüze uzanan lezzetlerle dolu bu mekanları ziyaret ederek, şehrin tarihini ve tatlarını keşfedebilirsin. Tatlı bir mola vermek ve geçmişe bir yolculuk yapmak için bu pastaneleri mutlaka ziyaret etmelisin.

Exit mobile version