Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADES UYGULAMASI NASIL KULLANILIR? Yerköy’de kadınlara hangi bilgiler verildi?

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların acil durumlarda daha hızlı destek alabilmesi amacıyla Yerköy’de KADES uygulaması hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. Eğitimde uygulamanın kullanım şekli anlatılırken, katılımcılara bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların acil durumlarda daha hızlı

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların güvenliğinin artırılması ve toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi amacıyla Yerköy’de bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte kadın vatandaşlara, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Yetkililer tarafından yürütülen çalışmada, uygulamanın özellikle acil durumlarda güvenlik güçlerine hızlı ulaşılmasını sağlayan önemli bir sistem olduğu vurgulandı.

KADES’in Kullanımı Anlatıldı

Gerçekleştirilen eğitim kapsamında kadınlara, KADES uygulamasının hangi amaçla geliştirildiği, cep telefonlarına nasıl indirileceği ve acil durumlarda nasıl kullanılacağı ayrıntılı şekilde aktarıldı.

Katılımcılara ayrıca uygulamanın sunduğu güvenlik imkanları hakkında bilgi verilerek, olası risk durumlarında izlenmesi gereken adımlar anlatıldı.

Bilgilendirici Broşürler Dağıtıldı

Eğitim programı kapsamında uygulamanın tanıtımı yapılırken, katılımcılara KADES hakkında hazırlanan bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Böylece kadınların uygulamayı daha yakından tanıması ve ihtiyaç halinde etkin şekilde kullanabilmesi hedeflendi.

Farkındalık Çalışmaları Sürecek

Yetkililer, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında toplumun bilinçlendirilmesine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Benzer bilgilendirme faaliyetlerinin ilerleyen dönemlerde de farklı bölgelerde devam etmesi planlanıyor.

KAYNAK: Ö. Hikmet KAYHAN