YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %2,05
Rusya’da Wagner Darbesi: Rostov’dan Sonra Voronezh de El Değiştirdi

Rusya’da Wagner Darbesi: Rostov’dan Sonra Voronezh de El Değiştirdi

Rusya’da paralı asker grubu Wagner, Rus ordusunun birliklerini bombardımana tuttuğunu iddia ederek sınır kenti Rostov’a giriş yaptı. Wagner’in lideri Yevgeny Prigozhin’in resmi yetkililerle pazarlık yaptığı görüntüler yayınlandı. Rus lider Vladimir Putin, Wagner’in ismini anmadan bu kalkışmayı “ihanet” olarak nitelendirdi ve ülkenin bu tehditlere karşı sert bir şekilde kendini koruyacağını vurguladı.

Son Dakika: Rusya’da Wagner Grubu Rostov’dan Sonra Voronezh Şehrini Ele Geçirdi

Rusya’da paralı asker grubu Wagner, Ukrayna işgalindeki rolünden sonra Rus ordusuna karşı bir darbe girişiminde bulundu. Wagner, Rus ordusunun birliklerini bombardımana tuttuğunu öne sürerek sınır kenti Rostov’a girdi ve ardından Voronezh şehrini ele geçirdi. Wagner’in lideri Yevgeny Prigozhin’in resmi yetkililerle yaptığı pazarlık görüntüleri basına yansıdı. Rus lider Vladimir Putin, bu girişimi “ihanet” olarak nitelendirdi ve Rusya’nın vatanını bu tehditlere karşı sert bir şekilde koruyacağını belirtti.

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki Wagner Grubu’na Operasyon

Rusya’nın St. Petersburg kentinde bulunan Wagner Grubu’na ait ofise polis tarafından baskın düzenlendi. Fontanka haber sitesine göre, kolluk kuvvetleri, St. Petersburg’un Zolnaya Caddesi’ndeki ofise baskın yaptı. İki otobüs dolusu polis ve ulusal muhafızlar, sivil kıyafetli kişilerle birlikte binaya girdi. Ayrıca, otomatik tüfekli ve maskeli kişilerin Blagoveşinski Köprüsü yakınında konuşlandığı belirtildi. Bu bölgede, Wagner’in lideri Yevgeny Prigozhin ile bağlantılı bir otel ve bir restoran bulunuyor.

Putin: “Hainlerle Karşı Karşıyayız”

Rusya lideri Vladimir Putin, Wagner Grubu’nun darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, dünya televizyonları tarafından canlı yayınlanan konuşmasında “Tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Hayatımız için savaşıyoruz” dedi ve Wagner’in darbe girişimi için “Bugün hainlerle karşı karşıyayız” ifadesini kullandı. Putin, Rus halkının “suçlu bir maceraya sürüklendiğini” savunarak, Wagner Grubu’nun ismini bir kez bile anmadı. Putin, durumun sakinleşmesi için kararlı adımlar atacaklarını ve Moskova’nın vereceği yanıtın sert olacağını vurguladı.

Rusya’da Sıra Dışı Gelişmeler: Wagner Grubu’nun Darbe Girişimi

Rusya’da son dakika gelişmelerine göre, paralı asker grubu Wagner, Rus ordusunun birliklerine yönelik bombardıman iddialarıyla sınır kenti Rostov’a girdi. Wagner’in lideri Yevgeny Prigozhin, resmi yetkililerle pazarlık görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından bu darbe girişimini gerçekleştirdi. Rus lider Vladimir Putin, canlı yayınlanan açıklamasında Wagner Grubu’nun adını anmadan bu kalkışmayı “ihanet” olarak nitelendirdi ve ülkenin vatanını bu tehditlere karşı sert bir şekilde koruyacağını belirtti. Öte yandan St. Petersburg’daki Wagner merkezine yapılan baskın da dikkat çekti. Fontanka haber sitesine göre, polis ve ulusal muhafızlarla birlikte sivil giyimli kişilerin katıldığı operasyon gerçekleştirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji