Sorgun Belediyesi, kültür ve edebiyatı kentin merkezine taşıyan geleneksel Kitap Günlerinin dördüncüsünü 9-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Şakir Efendi Şehir Meydanı’nda kurulacak fuar alanı, her yaştan kitapseveri edebiyatla buluşturacak.
“Sorgun Okusun Diye… Sevdamız Kitap, Sevdamız Sorgun” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, yazar buluşmaları, çocuklara yönelik özel gösteriler, masal anlatımları ve çeşitli kültürel aktiviteler yer alacak. Fuar alanı her gün saat 09.00’dan 20.00’ye kadar ziyarete açık olacak.
Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlayacak Kitap Günleri’nde; Prof. Dr. İlber Ortaylı, Serdar Kılıç, Mete Yarar, Gri Koç, Hatice Kübra Tongar, Sıtkı Aslanhan ve Çiğdem Çelebi gibi tanınmış yazarlar Sorgun halkıyla bir araya gelecek. Etkinlik, 9 Mayıs’ta Gri Koç ile başlayacak, 18 Mayıs’ta ise Binnur Şafak Nigiz, Övgü Deveci Safi ve Şeyma Demir’in katılımıyla sona erecek.
Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Kitap Günleri’nin yalnızca bir kültür projesi değil, aynı zamanda bir vizyon yatırımı olduğunu belirtti. Başkan Ekinci, “Sorgun’u kültür ve sanatla büyütmek bizim temel önceliklerimizden biri. Bu şehir sadece yollarla, parklarla değil; bilgiyle, kitapla, düşünceyle gelişir. Kitap Günleri, bu anlayışımızın en somut örneklerinden biri. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin kitapla bağ kurmasını sağlamak için her yıl daha iyisini yapmak için çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Tüm detayları titizlikle planlanan organizasyon kapsamında yerel yazarlar, öğrenciler ve çeşitli okullardan katılımcılar da etkinlikte yer alacak. Her yaştan kitapseverin kendinden bir şeyler bulabileceği Kitap Günleri, Sorgun’un kültürel hayatına değer katan önemli bir buluşma noktası olmayı sürdürecek.