YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköylü Çiftçilerimiz kış hazırlıklarına başladılar

Yerköylü Çiftçilerimiz kış hazırlıklarına başladılar

Yerköy ilçemizde çiftçiler, kış mevsiminde hayvanlarının yem ihtiyacını karışlamak için çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyorlar.
03072013samanYerköy’e bağlı Aydıngün köylüleri, kış mevsimi gelmeden şimdiden hayvanlarının yemlerini karşılamak için çeşitli hazırlıklar yaptıklarını ifade ettiler.
Buğday ve arpa hasadı sonrası tarlada kalan anızları hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamak için anızların toplandığını ifade eden çiftçi Ömer Uslu, köylülerin tarlalardaki anızı kaldırmak için yoğun çalıştıklarını belirtti.
Uslu, “Geçen yıl saman da bazı çiftçiler çok büyük sorun yaşadılar. Bizler bu sene, 2012 yılında yaşanan bu sıkıntıya tekrardan düşmemek için erkenden hazırlıklarımızı yaptık. “dedi.
Geçen yıla göre bu yıl daha çok çiftçinin saman stokladığını ifade eden Uslu, “Geçen sene kimi çiftçi kışın esnaftan arpa, buğday ve yem alırken, kimide saman satışı yapan tüccarlardan saman aldılar. Bu durum kimini sevindirirken, kiminin de zor duruma düşmesine neden oldu.  Geçen sene bu zorluğu yaşayan çiftçilerin birçoğu bu sene erken davrandı samanlarını bol bol yaptırdılar.”dedi.
Samanın besi, süs ineği, koyun ve keçilerde kaba yem ihtiyacını karşılamak için kullandıklarını söyleyen Şaban Türkyılmaz ise, “Büyük ve küçükbaş hayvan ne kadar kaliteli yemde yerse yesin mutlaka dolgu maddesi olarak samana ihtiyaç duymakta. Bizler de kışın yaşadığımız sorunu bu yıl yaşamamak ve durumu lehimize çevirmek için erkenden hazırlık yapıyoruz.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bu Eden Saman Sorun Uslu

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji