YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yeşiltepe Mahallesi’nde Sadullah Efendi Kıble Camii Dualarla İbadete Açıldı

Yeşiltepe Mahallesi’nde Sadullah Efendi Kıble Camii Dualarla İbadete Açıldı

Akdağmadeni Belediyesi tarafından desteklenen ve Kıble Cami Derneği ile hayırseverler tarafından finanse edilen Sadullah Efendi Kıble Camii, Yeşiltepe Mahallesi’nde yapılan açılış töreni ile dualarla ibadete açıldı.

Cami, 520 metre kare kapalı alana sahip ve Abdesthane, Kur’an Kursu ve Mahfil Katı olmak üzere 3 kattan oluşuyor.

Açılış programına Belediye Başkanı Uzm.Dr.Nezih Yalçın, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, İlçe Müftüsü Abdullah Çolak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yalçın, yaptığı konuşmada, camilerin önemine vurgu yaparak, yapılan eserin hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, Belediye Başkanı Uzm.Dr.Nezih Yalçın’a yapıma verdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi.

Toplamda 520 metre kare kapalı alan, Abdesthane, Kur’an Kursu ve Mahfil Katı olmak üzere 3 kattan oluşan caminin yapımı için gerekli tüm plan ve proje çalışmalarını Akdağmadeni Belediyesi yaparak destek verdi. Caminin yapımına Kıble Cami Derneği ve hayırsever vatandaşlar da katkı sağladı.

Belediye Başkanı Uzm.Dr.Nezih Yalçın açılış programında yaptığı konuşmada, “2 yıl gibi kısa bir sürede Cenab-ı Hakk bu güzel eseri tamamlayıp nihayete erdirmeyi bizlere nasip etti. ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününü iman eden, namazını kılan, zekatını veren ve Allahtan başkasından korkmayanlar imar eder’ ayeti müjdesine nail olmayı bizlere nasiplenen Mevla’ya şükürler olsun. Cami yaptırma derneği, mahalle muhtarlığımız ve en başından beri emek veren kıymetli vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yalçın, camilerin yapımının önemli olduğunu ancak en önemli olanın gönüller yapmak, nesiller inşa etmek, toplumları imar ve ihya etmek olduğunu vurguladı. Ayrıca, “Kur’an Kursumuzun Kur’an bülbülleriyle buluştuğu, cemaatimizin camiyi dolup taşırdığı günleri de göreceğiz inşallah” diye konuştu.

Konuşmaların ardından caminin yapım sürecinde her türlü desteği veren Belediye Başkanı Uzm.Dr.Nezih Yalçın’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji