YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yozgat’ta depremzedelere psikososyal destek hizmeti veriliyor

Yozgat’ta depremzedelere psikososyal destek hizmeti veriliyor

Yozgat’ta Sağlıklı Yaşam Merkezi, Yozgat Şehir Hastanesi ve ilçelerde psikososyal destek ekipleri kuruldu.

Yozgat’a gelen depremzedelere, yaşadıkları korku ve travmayı sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için psikososyal destek sağlanıyor. Alanında uzman ekipler tarafından depremzedelere ücretsiz olarakpsikolojik ilk yardım desteği uygulanıyor.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcilerin yer aldığı toplamda 28 kişiden oluşan, 8 tane Psikososyal Destek Müdahale ekibi oluşturuldu. Yaşanan deprem felaketi sonrası afetten direkt etkilenen iller ve afetzedelerin gittikleri kentlerde psikososyal destek hizmetlerinin takibinin sağlanması amaçlanıyor.

Psikososyal Destek Müdahale ekibi, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Yozgat Şehir Hastanesi, Yerköy Devlet Hastanesi, Şefaatli Devlet Hastanesi, Akdağmadeni Şehit Babacan Devlet Hastanesi, Sorgun Devlet Hastanesi, Sarıkaya Devlet Hastanesi, Boğazlıyan Devlet Hastanesi , Yozgat Merkez Sağlıklı Hayat Merkezinde hizmet veriyor. Verilen hizmetler doğrultusunda hastanelere başvuru yapan ve psikososyal destek personellerimize yönlendirilen depremzede vatandaşlarla ilk görüşme gerçekleştiriliyor. Yapılan görüşme sonrası depremzede vatandaşların ihtiyaçlarına göre hastaneler içinde bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor.

Depremzede vatandaşların psikolojik durumuna göre ilgili psikologlar ve uzman psikiyatri uzmanıyla görüşme seansları planlanıyor. Planlanan bu seanslarda genel psikososyal durumunun iyileştirilmesi, depresyon ve anksiyetenin etkilerinin kontrol altına alınarak azaltılmasının amaçlanmasına yönelik hizmet veriliyor. Yozgat Şehir Hastanesi’nde bu amaca yönelik acil biriminde psikososyal destek müdahale odası da oluşturuldu.

Gün içerisinde 08 – 24.00 saatleri arasında depremzede vatandaşlara yönelik hizmet sunuluyor. Ayrıca Şehir Hastanesinin 4.katında yer alan oyun odaları da depremzede ailelerin çocuklarına yönelik olarak ergoterapist desteği sağlanıyor.

Psikososyal Destek Hizmeti çerçevesinde bugüne kadar toplamda 281 depremzede vatandaşa hizmet verilirken, 219 vatandaşa psikiyatrik destek hizmeti gerçekleştirildi. Ekipler hastane içi ve saha çalışmalarının raporlarını günlük olarak İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı birimine iletiyor. Ruh Sağlığı Birimi tarafından günlük Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığına gönderim yapılıyor. Öte yandan Yozgat il genelindeki sağlık kuruluşlarında bin 850 depremzede vatandaşa tedavi uygulandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji