YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,99
  • BIST
    %1,83
Yozgat’ta kulakta kene operasyonu!

Yozgat’ta kulakta kene operasyonu!

Yozgat’ta kaşıntı şikayeti ile doktora giden kadının kulağında kene tespit edildi.
23072013keneKulağa yapışan kene, doktorlar tarafından canlı olarak çıkarıldı. Daha önce de Yozgat’ta aynı poliklinikte kulağın içerisinden kene çıkarılmıştı. Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi KBB polikliniğine kulağında kaşıntı şikayeti ile giden kadının kulağına yapışmış vaziyetteki kene doktorlar tarafından çıkarıldı.
KBB Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Mahmut Özkırış, bir gün önce pikniğe giden kadının kulağında kaşıntı şikayeti polikliniğe başvurduğunu ve yapılan muayene kulağındaki kene tespit edildiğini söyledi.
Özkırış; “Hastamız piknik sonrası kulağında bir yabancı cisim hissetmiş, kaşınma hissetmiş ve ertesi gün bize başvurdu. Kulağına kenenin yapışmış olduğu gözlendi. Kene canlıydı ve gereken müdahale yapılarak kene tamamen, canlı olarak parçalanmadan çıkartıldı” dedi.
Yozgat ile birlikte Çorum, Tokat bölgelerinde kene vakalarına sık rastlandığına dikkat çeken Özkırış, şöyle konuştu: “Ve Kulak Burun Boğaz hekimleri olarak da özellikle kulak çevresi, burun içerisi ve kene teması ile sık karşılaşıyoruz.
Bu tür hastalar ilk geldiğinde özellikle kene canlı ise özel tekniklerle bunu usulüne uygun ve keneyi parçalamadan tam olarak çıkarmaya çalışıyoruz.
Ve gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra hastalardan özel testleri isteyip özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi bir durum var mı yok mu, varsa ona uygun  tedavileri ile gerekli merkezlere yönlendiriyoruz” dedi.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne daha önce de bir çoban kulağında kaşıntı şikayeti ile gelmiş, yapılan muayene de kulak kanal içinde canlı kene tespit edilmişti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji