YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %-0,05
AFAD İl Müdürü Halil İbrahim İbiş “Binaların röntgeni çekiliyor”

AFAD İl Müdürü Halil İbrahim İbiş “Binaların röntgeni çekiliyor”

Çiçekdağı İlçesi’nde 01 Ocak’ta meydana gelen 5,0 şiddetindeki depremin ardından Yerköy İlçemizde depreme bağlı hasar tespit edilen 5 katlı bina çökmüş, olayda can kaybı yaşanmamıştı.
27012016evYozgat ile birlikte 7 ilin AFAD Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan 45 kişilik, ev ev dolayıp binalarda hasar tespit çalışması yürütüyor.
Yozgat AFAD Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün koordinesinde Yerköy İlçemiz Ayaoğlu Mahallesi’nde başlatılan hasar tespit çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.
Mahallede bulunan 5 katlı binanın depreme bağlı olarak çökmesinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Kayseri, Çorum, Sivas, Aksaray, Ankara ve Nevşehir AFAD İl Müdürlüklerinden 45 kişilik ekip oluşturuldu.
AFAD İl Müdürü Halil İbrahim İbiş, Yerköy İlçesi Ayanoğlu mahallesinde hasar tespit çalışmalarına 20 Ocak sabah saat:08:00’de başlanıldığını belirterek, çalışmaların aralıksız olarak yoğun bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.
İbiş, aynı  zamanda Ayanoğlu mahallesinde çöken binaya ait enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiğini belirterek;
“Hasar Tespit çalışmaları 20 Ocak’tan bu tarafa devam ediyor. Yozgat AFAD Müdürlüğü ve Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde; Kayseri AFAD, Çorum AFAD, Sivas AFAD, Aksaray AFAD, Ankara AFAD ve Nevşehir AFAD il müdürlüklerinden gelen; toplam 11 ekip 22 kişi ile hasar tespit ekibi, 5 afet ve acil durum yönetim merkezi personeli, 5 yönetici 11 şoför ve 2 arama kurtarma personeli ile toplam 45 personel Yerköy ilçesinde görev yapıyor.
Çöken binanın bulunduğu bölge ve çevresinde binaların yüzde 95’ine ait hasar tespit çalışması sahada tamamlanmış ve kalan binaların hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit çalışmaları tamamlanan binalara ait veri girişlerine Yerköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde başladı” dedi.
Sahada çalışmaya başlamadan önce bölgeye ait uydu görüntüleri ve krokiler üzerinden ekiplerin dağılımının belirlenerek çalışılacak alanlara ait planların temin edildiğini kaydeden İbiş, zahada çalışan hasar tespit ekiplerince vatandaşlardan gelen taleplerin tamamına anında cevap verilerek AFAD tarafından teknik ve psikolojik destek verildiğini belirtti.  Vatandaşların da AFAD ekiplerinin çalışmasını memnuniyetle  karşıladığını belirten İbiş, şunları söyledi:
“Çöken binanın enkaz kaldırma çalışmaları iş makinelerince devam ettirilmekte olup, arama kurtarma personelleri ve güvenlik görevlileri bu çalışmalarla ilgili görevlendirilmiştir.”
AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte iki gün önce Yerköy İlçesi’ne gelerek çöken 5 katlı binanın enkazında incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmaları yerinde yönetmişti.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji