YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %-0,09
  • BIST
    %-1,25
Başkan Yılmaz, “İsraflı değil, insaflı projelerle bunu başaracağız”

Başkan Yılmaz, “İsraflı değil, insaflı projelerle bunu başaracağız”

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, ilçeyi daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalıştıklarını belirterek, yeni projeler hayata geçirecekleri dile getirdi. Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, belediye başkanlığı sürecinde geride kalan 6 aylık süreci değerlendirdi.
Eğitimci kimliği ve partili partisiz herkesi kucaklayan görüşü ile tanınan Başkan Yılmaz, “Yerköy benim seçim bölgem değil memleketim demişti. Seçim bir kısmet işi. Ben 2014 yılında da MHP başkan adayıydım. Yerköy tarihinde de kırılması zor bir oy aldım. Tabi seçim bittikten sonra yarın seçim var gibi ben hayatıma devam ettim. Tabi aday olarak değil yine Ferhat hoca olarak hayatıma devam ettim. Yerköylüler de tabi anket sonuçları bize geliyor. Seçimin sonucu üç aşağı beş yukarı belliydi. Hemşerilerime de teşekkür ediyorum” dedi.
REKOR KIRDIK
Yerköy’ün 1945 yılında ilçe olduğunu anımsatan Başkan Yılmaz, “O günden sonra birbiri ile yarışan 3 partinin girdiği bir seçimde seçmen sayısı düşmüş olmasına rağmen bir belediye başkanın yüzde olarak alabileceği en yüksek oyu aldım ve rekor kırdırdılar. İnşallah onların bu sevgisine layık olmaya çalışacağım” diye konuştu.
YAŞANABİLİR BİR YERKÖY
Yılmaz, ilçede yaşanabilirliği artırmak için çalışacaklarını belirterek, “Yerköy’ü 30 bin nüfuslu iç Anadolu’da alt yapı, üst yapı  sosyal donatıları güçlü yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışacağız. Bunun da temellerini 6 ay da atmaya başladık” dedi.
GURUR DUYUYORUM
Yerköylülerin hizmetin en iyisini hak ettiğine vurgu yapan Yılmaz, “ Çalışıyoruz. Yerköylüler de bunu takdir ediyorlar. Yeter mi tabi ki yetmez. Çünkü Yerköylüler hizmetin en iyilerine layık. Ben dünyada Türkiyeliyim demekten, Türkiye’de Yozgatlıyım demekte, Yozgat’ta ise Yerköylüyüm demekten gurur duyan bir Yerköy evladıyım” diye konuştu. .
KOLTUKLAR GELİP GEÇİCİDİR
Halka, sandığa gitmeden önce görevini tahta sandalyeli makam odasında yürüteceğini söyleyen Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, göreve gelir gelmez icraatlarından ilki olan tahta sandalyeye oturmaya devam ediyor.  Tahta sandalyeli başkan Yılmaz; “Biz meydanlarda Yerköylüye söz vermiştik. Biz buraya oturmaya değil çalışmaya geliyoruz. Onun için tahta sandalye rahat bir sandalye olmadığı için koltuk olmadığı için rahatsız oluyoruz otururken. Rahatsız oldukça ayağa kalkıyoruz” dedi.
MAKAMLAR GEÇİCİ
Makamın ve koltuğun rehavetine hiçbir zaman kapılmayacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: “Makamın ve koltuğun rehavetine kapılmayız. Bizim derdimiz koltuk makam değil. Bize birçok makamlar teklif edilmişti. Biz kabul etmemiştik. Biz Yerköylüye hizmet için belediye başkanı olduk. İmkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Allah nasip ederse bu imkanları daha da geliştirerek memleketimize çok sağlıklı hizmet etme derdindeyiz. Bunu da başarıyoruz. İmkanlarımızın son derece kısıtlı olmasına rağmen bu kısıtlı imkanlarla kısa sürede birçok şey yaptık. İnşallah yapmaya devam edeceğiz.”
BİRÇOK ŞEYLE BAŞLADIK
Yerköy’de işe birçok projeyi hayata geçirmekle başladıklarını anlatan Başkan Yılmaz, “ Bizden önce alt yapısı hazırlanmış bir proje vardı,  ihalesi hazırdı. Bunun üzerine gittik. Projenin devamını getirmek istedik. Burada eski belediye başkanımızın ve sayın Bekir Bozdağ’ın da büyük payı var onlara teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 55 kilometre içme suyu çalışmasının bugüne kadar 40 kilometreden fazlasını tamamladık. 2 mahallemizin kanalizasyon çalışmalarına geçiyoruz. 100. Yıl mahallemizde sanayi var. Atıl vaziyetteydi. Yerköy’ün kalkınmasına katkı sağlayacak olan sanayinin kalkınmasına önem veriyorum. İvedilikle bu sanayinin alt yapı ve su çalışmalarına hız vermiş bulunuyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz bir an önce bitsin diye. Kış girmeden su meselesini bitireceğiz” ifadelerine yer verdi.
ANKARA’DAN GELEBİLİRLER
Yozgat’ın en güzel fırınını ilçeye kazandırdıklarını anlatan Başkan Yılmaz, “Yerköy belediye fırını önemli. Yıllar önce açılmıştı. Sağlıksız ve az ekmek üretildiğini gördük. Bunun yerine a’dan z’ye sıfır bir fırın yaptık. İddia ediyorum Yozgat’ın en güzel fırınını yaptık. İddia ediyorum Ankara’dan bile gelip Yerköy’den ekmek alabilirler. Ucuz, temiz ekmek üretiyoruz. Un mamullerinin çeşitli ürünleri var” şeklinde konuştu.
YERKÖY’E GELİYORLAR
Yılmaz, saat kulesini kendi imkanları ile çok cüzi bir miktara yenilediklerini ile getirerek, “ Bizim 30 sene önce yapılmış bir saat kulemiz vardı. 30 senedir de saat kulesi çalışmazdı. 8 senedir de ne saati vardı ne de kullanıyordu. Biz geldik 10 günde saat kulemizi kendi imkanlarımızla saatine kadar kendimiz yaptık. Çünkü ekonomik olarak güçlü bir belediye değiliz. 8 bin TL’ye o saat kulesinin tamamını yaptık. Yozgat’ta da saat kulesi var ama Yerköy’ünki daha güzel. Şimdi Yozgat’tan üniversite gençleri Yerköy Saat Kulesi’ne gelip fotoğraf çektiriyor” ifadelerini kullandı.
ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İlçenin çehresini değiştirmek için  ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, şunları söyledi; “Kırşehir caddesi vardı. Hanımlar yürüyemiyordu. Orayı da A’dan Z’ye elden geçirmeye başladık. Belediye önünde park vardı atıl vaziyetteydi. Botanik park gibi yaptık. Elden geçirdik. Günde en az 500 kişi orada duruyor, dinleniyor. Yaşlılar için bir sayfiye yeri gibi oldu. Atatürk meydanı vardı. Olmaması gereken bir yerde trafo vardı. Orayı da nezih bir dinlenme alanı haline getirdik. Bununla yetinmedik. Yine daha önce yapılmış atıl çeşmelerimiz vardı. Biz de özellikle Osmanlı mimarisinden esinlenerek çeşmeler yaptık. Şehrimizin muhtelif yerlerin 10 tane kadar daha çeşme yapacağız.  Yerköy için, Yerköylü için çalışmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji