YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-1,25
Davacı Serkan Saçan “Avukat şehit parasına icra koymuş, benim bilgim dışında"

Davacı Serkan Saçan “Avukat şehit parasına icra koymuş, benim bilgim dışında"

14022018avukatdavacı
Adalet Bakanlığı, Astsubay Musa Özalkan’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki teröristlere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden Avukat Emine Gün hakkında suç duyurusunda bulunurken icrayı başlatan personel hakkında da inceleme başlattı.
Davacı Serkan Saçan, icra takibinin kendi bilgisi dışında başlatıldığını söyledi.
Yozgat’ta 2009 yılında meydana gelen kaza sonrasında dava sürecinin devam ettiğini ve 21 ay önce sonuçlandığını belirten davacı Serkan Saçan, “Kaza sonrasında sürekli olarak Astsubay Musa Özalkan ile telefonda görüşüyorduk. Benim bilgim dışında, avukatım şehit haberini alır almaz icra dosyasını yenilemiş. Bu durumu şehidimizin ailesine de anlattım. Onlara da sorabilirsiniz” dedi.
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde ikamet eden Serkan Saçan, gazetecilere konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu:
Saçan “Kazadan sonra benim arabamda Musa’nın arabası da kiralıktı Musa kendi arabasının masrafını karşıladı ben kendi arabamın masrafını karşıladım. Ondan sonra benim masraflarım karşılanmadığı için tazminat davası açtık. Dava 21 ay önce tamamlandı. 21 aydırda avukatım Musa’nın maaşına icra koydu. Benim maaşımada Musa’nın avukatı icra koydu. 21 aydır maaşımızdan para kesiliyordu. Ben Musa ile sürekli konuşuyordum. Musa anlaşalım diyordu, Anlaşalım diyordum bende. Musa’ya dava atçım ama her zaman telefonda internetle görüşüyordum. 21 ay önce dava bitti. 21 aydır avukat parayı alıyor. Bu parayı avukat kendi dosya masrafı olarak kullanıyor. Ben ordanan bir kuruş bile almadım. Musa şehit olmuş sonradan öğrendim. Bolu’da olduğunu biliyordum, Afrine gitmiş. Şehit olduğunu,1 gün sonra öğrendim. Musa’nın ailesiyle de avukatıyla da görüştüm. Yalnız benim sonranda öğrendiğim bir şey var benim vekaletim avukatımda olduğu için avukatım şehit olduğunu duyar duymaz icra dairesine gitmiş arabasına ve ailesine verilecek şehit parasına icra koymuş benim bilgim dışında. Bundan benim hiç haberim yoktu sonradan öğrendim ben bunu. Şehidimizin abisi beni aradı. Yanıma helallik için geldiler ben helalleştim. O zaman da avukatımın parasını da verdiler. Çekip geri Ankara’ya gittiler. Abisiyle konuştum ben söyledim Yerköy savcısı da buna şahit. Çünkü benim bilgim yoktu avukat hanım sabah Musa’nın şehit olduğunu öğrenmiş ve sabah erkenden icra dairesine yazı yazmış benim bundan her hangi bir haberim yoktu.”
Avukat Emine Gün’ün basın açıklaması sonrası yanına geldiğini ifade eden Serkan Saçan,”Avukat Emine Gün hanım bugün basın açıklaması yaptıktan sonra yanıma geldi konuşma yaptı benimle, konuşmada “Neden böyle bir şey yaptınız diye arayan eden olduğu zaman zaten icra vardı, güncemle yaptığımızı” söyle diyerek bildirdi. Bende bakarız dedim geçiştirdim avukatı yanımdan göndermek için” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji