YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,76
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,72
Elektrik Trafosu Patladı

Elektrik Trafosu Patladı

Kırşehir’in Köseli Kasabasında patlayan trafo sebebiyle, Çiçekdağı ve Yozgat’ın Yerköy ilçeleri elektriksiz kaldı.
13122013trafoKöseli kasabasında henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlayan elektrik trafo 2 ilçe, 1 kasaba ve bazı köyler elektrik kesintisine neden oldu.
Saat 18.00 sıraları Köseli kasabası bulunan elektrik trafosunda henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlamalar meydana geldi.
Patlamaların ardından yanan trafolar itfaiye ekiplerinin 5 saatlik uzun uğraşları sonrası söndürülürken, çevrede büyük panik yaşandı.
Jandarma ekipleri olası ikinci bir patlama ihtimali nedeniyle kimseyi olay yerine yaklaştırmazken ilçe merkezlerini panik sardı.
Yangın söndürüldükten sonra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı olay yerinde incelemelerde bulundu.
İncelemeler sonrası açıklama yapan Vali Yazıcı, şu şekilde konuştu;
“Şuan içinde bulunduğumuz noktada iki trafo Yozgat’ın Yerköy ilçemizi, Şefaatli ilçesinin bazı köylerini çevreyi besleyen ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçe, besleyen trafodur. Bulunduğumuz alanda 2 adet trafo var. Burada birisi 16 mb diğeri 25 mb gücünde bunların 16 mb olanı yanmış. Şimdi Kayseri’den ekiplerimiz geliyor. Şuan bölgede elektrik yok.”
Yangından dolayı ilçelerde bulunan evlerde gece ısınamayacaklarını söyleyen Yazıcı, “Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ konudan haberdar edildi. Kayseri’den 2-3 saat sonra gelecek olan ekip diğer trafonun sağlam olup olmadığını kontrol edecek. Eğer o trafoda sıkıntı varsa seyyar mobil bir trafo gelmesi gerekiyor.
Birde ters besleme suretiyle bazı mıntıkalara elektrik vermeyi düşünüyoruz. ÇEAŞ da onunla ilgileniyor. Yani TEİAŞ Ve ÇEAŞ sabaha kadar çalışacaklar. Umuyoruz ki ters beslemeyle önemli bölümlere enerji verebiliriz.
Ama 3-4 saat sonra gerçek tablo ortaya çıkacak. Hangi tedbirle uğraşmamız, yoğunlaşmamız gerektiğini. Yangının sebebini bilemiyoruz. Arkadaşlarımız inceleyecek şuan soğutma çalışması devam ediyor. Özellikle iki trafoda bir birine yakın olduğu için sağlam trafoya zarar gelmesin diye arkadaşlarımız daha detaylı çalışıyorlar. Şimdilik bu kadar.
Bazı mıntıkalara kısmen elektrik verilebilir. Tabi elektrik olmadığı için vatandaşa sesimizin de ulaşması mümkün değil. Mümkün mertebe zaruri olan yani ters beslemeyle besleyeceğimiz yerdeki vatandaşlarımızın da çok zaruri olan elektriklerini çalıştırmalarını tavsiye ediyoruz. Yani en azından yarın sabaha kadar bir iyilik düşünemiyoruz. İnşallah bakalım asıl ilgili arkadaşlarımız gelecekler Kayseri’den onlar tabloyu daha net ortaya koyacaklar”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. öncelikle trafoda çalışanlarımıza ve ilçe halkımıza geçmiş olsun çok şükür cana bir zarar gelmedi inşallah en kısa zamanda gereken çalışma tamamlanır kış günü kalorifer ve kombi sistemiyle ısınan ilçe halkımız mağdur olmaz.

  2. Zamanında bakımı ve kapasite artırılması yapılmadığından kaynaklanıyor. Buda elektrik idaresinin çalışmadığını gösterir.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji