YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %2,05
Evin yükü, Anneler gününü unutturdu

Evin yükü, Anneler gününü unutturdu

Onlar anneler gününden habersiz, ailelerinin yükü omuzlarında hayat mücadelesi veren anneler. Kiminin 5, kiminin 10 çocuğu evlerinden uzakta Yozgat’ta tarlalarda çalışan kadınlar, kendileri gibi çalışan kadınlara sıcak evlerinde mutlu bir anneler günü diledi.
13mayis2013evDoğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelerek Yozgat’ta tarım işçiliği yapan kadınlar hem tarlada çalışıyor hem de evde çocuklarına bakıyor. Yoğun iş yükü altında Anneler Gününden habersiz yaşayan kadınlar için en güzel hediye topraktan kazançları para. Şanlıurfa’dan gelerek Yozgat’ın Yerköy İlçesi Sekili Beldesi’nde Özel İdare tarafından kurulan Çadır Kentlerde kalan ve eşi, çocukları ile birlikte pancar tarlasında çalışan 35 yaşındaki Fehime İkinci , hem tarlada hem de çadırda çalıştığını söyledi.
Genç yaşta 10 çocuk sahibi olan İkinci, sabah eşinden erken kalkıp kahvaltıyı hazırladıktan sonra tarlada çalıştığını gün içerisinde yenide çadıra gelerek çocuklarının ihtiyacını gidermek sorunda kaldığını belirtti.
Anneler Günü’nden habersiz olduğunu kaydeden İkinci: “Gün içinde hem tarlada hem de çadırda çalışmak zorundayım. 10 çocuk annesiyim ve çoğu küçük. Onlarında ihtiyacını eksik etmemeye çalışıyorum. Bunca işin içinde anneler günü olduğunu unuttum ama tüm annelerin günlerini kutluyorum” dedi.
Çadır Kentin genç annelerinden Lütfiye ikinci de anneler gününden habersiz üç çocuğu ile birlikte tarlada çalışmak zorunda olduğunu söyledi.
Anneler Gününün anlamlı bir gün olduğunu söyleyen İkinci, üç çocuktan fazlasını istemediğini zor hayat şartları altında en güzel anneliğin tarlaya değil okula çocuk yetiştirmek olduğunu kaydetti.
Hatice Salman da yılın 9 ayı tarlada çalıştıklarını belirterek: “Anneler gününü hiçbir zaman hatırlamadık. 12 çocuğumla birlikte günü kurtarmak için sabahın erken saatinden akşama kadar tarlada çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji