YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %0,01
  • BIST
    %2,05
Göletlere 119 Bin Balık

Göletlere 119 Bin Balık

03082016balik
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 yılı Balıklandırma Programı çerçevesinde Yozgat göletlerine tahsis edilen 119 bin adet sazan yavrusu göletlere bırakıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyattin Özdemir, “Balık yavruları, Antalya Akdeniz Su ürünleri Araştırma Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden İl Müdürlüğümüz Balık Nakil Taşıma Sistemi İle getirilerek göletlerimize salındı” diye konuştu.
Özdemir, 119 bin balık yavrusunun il genelinde bulunan göletlere bırakıldığını belirterek, “Yerköy İğdecik göletine 15 bin, Şefaatli Hüyükkışla göletine 15 bin, Sorgun Karakaya göletine 5 bin, Sarıkaya Koçağız ve Baraklı göletlerine toplam 18 bin, Çandır İğdeli göletine 40 bin, Akdağmadeni Akçakışla göletine 10 bin, Saraykent ltınsuyu ve Divanlı göletlerine de toplam 16 bin sazan yavrusu bırakıldı” şeklinde konuştu.
Özdemir, bu sayede, il genelinde bulunan göletlerde balık popülasyonunun artırılmasını hedeflediklerini kaydetti. Sürdürülebilir Su Ürünleri Sportif Avcılığı ile Biyolojik çeşitliliğin arttırılması ve korunması için gerekli yasal düzenlemelere uyulması gerektiğine işaret eden Özdemir, “Ayrıca doğadaki besin zincirin devamlılığı anlamında bütün doğa ve çevre dostlarına görevler düşmekte olup, İl Müdürlüğü olarak ifade edilen durumlar hususunda zaman ve süre gözetmeksizin koruma kontrol ve denetim hizmetlerimiz her zaman olduğu gibi yıl boyu devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji