YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
İLÇE GAZETECİLERİ SORGUN’DA BİRARAYA GELDİLER

İLÇE GAZETECİLERİ SORGUN’DA BİRARAYA GELDİLER

Yozgat ilçelerinde yayın hayatını sürdüren yerel gazete sahipleri oluşturdukları platformla bir araya gelerek yerel gazetelerin sorunlarını ele aldılar. Sorgun’da özel bir cafede bir araya gelen Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çayıralan, Çekerek, Yerköy, Sorgun ve Sarıkaya ilçelerinde yayınlanan gazete sahipleri yerel gazetelerin sıkıntılarının konuşarak fikir alış verişinde bulundular.

İLAN GELİRLERİ DÜŞTÜ, MALİYETLER ARTTI

Toplantıda konuşan gazete sahipleri, “Yozgat ilçelerinde yayınlanan gazete sahipleri olarak ilan gelirlerimiz düştü. Bunun yanında kağıt, boya, sigorta gibi maliyetlerin arttığını biliyoruz. Özellikle COVİD-19 salgın hastalığı sürecinde zor günler yaşadık. Ve halen yaşamaya devam ediyoruz. Bu etkinin aylar süreceğini tahmin ediyoruz. Maliyetlerin bu kadar yüksek sevide olduğu bir dönemde yerel basın olarak can çekişiyoruz.” dediler.

KURUMLAR RESMİ İLAN YAYINLAMAKTAN KAÇIYOR

Yerel gazetelerin en büyük gelirler kaynağının resmi ilanlar olduğunun altını çizen gazete sahipleri, “Bizler resmi ilanlarla ayakta durmaya çalışan kuruluşlarız. Gazeteciliğin yaşatmak için bu zor süreçlerde resmi kurumlarımızın ilanlarını kaymakamlıklar aracılığıyla bize göndererek tek ayakta durmamızı sağlayan resmi ilanların ilçelerde bulunan gazetelere düzenli şekilde pay edilmesini istiyoruz. Son yıllarda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, belde belediyelerin ilan yayınlatmak yerine doğrudan temin yoluyla alımlar gerçekleştiriyor. Bizler kanunda belirtildiği gibi bu ihale ilanlarının kamuoyuyla paylaşan kuruluşlarız. Bunun içinde kurumların ilanlarını bizlere destek amaçlı gazetelerde yayınlatmasını talep ediyoruz.” dediler.

İL YÖNETİCİLERİ ZİYARET EDİLECEK

Toplantıya katılan gazete sahipleri yaptıkları toplantının ardından Yozgat Valisi Kadir Çakır’ı, İl Yöneticilerini, Yozgat Milletvekillerini ve Kurum Müdürlerini ziyaret kararı aldılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji