YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %2,05
Islah çalışması sonrası tohumla işlemide tamamlandı

Islah çalışması sonrası tohumla işlemide tamamlandı

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Sarıyaprak Köyüne ait meraların Islah edilmesinin ardından tohumlama işlemi de tamamlandı. 
15042013tarimYerköy İlçemizde, “Mera Islahı” kapsamında Sarıyaprak köyü çayır ve meralarının ıslah çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, “Yerköy İlçemizde, mera ıslah çalışmaları bünyesinde Sarıyaprak köyü mera alanına tohumlama işlemi yapıldı.”dedi.
Sarıyaprak köyü merasına ilkbahar gübrelemesi kapsamında 6 bin kilogram yüzde 33 Amonyum Nitrat Gübresi ile ot verimi yüksek, meranın bulunduğu bölge iklimi ve toprak yapısına uyumlu, yem değeri yüksek türlerden oluşan bir tohum karışımı ekimi yapıldı.
Karışımlar sonucu yonca, korunga, brom ve ayrık tohumlarının kullanıldığını ifade eden Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yıldız, meranın sulanma imkânı olmadığı için tohumların yeterli çimlenme sıcaklığını bulup yağışlardan faydalanarak çimlenebileceği ve yaz sıcakları başlamadan yeterli gelişimini tamamlayabileceği en uygun zaman olarak Nisan ayı başı olduğunu söyledi.
Yıldız, “Bitkilerin çıkış ve büyümesinden sonra yeterli kök gelişiminin sağlanması için bir yıl otlatılma yapılmaması gerekmektedir. İkinci yıl otlatma yöntemlerine uyulur ise meradan uzun yıllar yüksek verim ve kaliteli yem elde edilir.
Sarıyaprak köyümüzde mera alanına yapılan tohumlama işleminde dekar başına 2 ila3 kgtohum atılmıştır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bir Brom Eden

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji