YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Saray’da Otobüse Lastik Denetimi

Saray’da Otobüse Lastik Denetimi

Son günlerde yolları kan gölüne çeviren otobüs kazalarının ardından Doğu-Batı bağlantılı uluslarası E-88 karayolunun geçtiği Yozgat’ta trafik ekipleri otobüslerde kış lastiği denetimlerini sıklaştırdı. Kontrol edilen otobüslerin büyük bölümünde arka lastiklerin kış lastiği, önlerde bulunanların ise yazlık lastikler olduğu tespit edilerek, cezai işlem uygulandı!
02022014lastikYozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Süleyman Tuğrul, Türkiye genelinde çok sayıda insanın ölümü ve yaralanması ile neticelenen son günlerde meydana gelen kazaların ardından yolcu taşıyan minibüs ve otobüslere yönelik rutin denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.
SÜRÜCÜLER YANLIŞ BİLİYOR
Saray Beldesi geçişinde bulunan E-88 Karayolu’nda otobüs ve minibüslerde kış lastiği denetimine katılan Tuğrul, otobüs sürücülerinin tamamında sadece arka tekerleklerde kış lastiği olmasının yeterli geleceği şeklinde yanlış bir algının olduğunu söyledi.
Tuğrul, yolcu taşıyan minibüs ve otobüslerin karıştığı kazaların son günlerde arttığına dikkat çeken Tuğrul, kazaların en önemli sebeplerinden bir tanesi olan kışlık lastik uygulamasına taviz vermeyeceklerini belirtti.
YÜZDE 50 KAZALAR AZALIYOR
Kış lastiklerinin trafik kazalarını yüzde 50 oranında önlediğini vurgulayan Tuğrul, denetimlerin amacının da özellikle toplu taşıma yapan araçlardaki kış lastiği kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti.
Kış lastiğinin önemi hakkında bilgi veren Tuğrul; “Araçların yola tam olarak karlı, ıslak ve buzlu zeminlerde daha çok tutulmasını sağlıyor. Kış lastiğinin önemi çok fazla lastikte bulunan kauçuk maddenin daha fazla bulunması yollara daha çok tutulmasını sağlıyor. Sürücülerde arka lastikler kışlık olsun önler yazlık da olur türünden yanlış bir algı var. Biz sürücülere yaptığımız denetimlerde aynı zamanda bilgilendirme yaparak yanlış algının önüne geçmeye çalışıyoruz. Ön tekerler mutlaka arkalar gibi kış lastiği olacak. Otobüs yoğunluğu gece saatlerinde daha çok oluyor, zaten buzlanma ve ıslak zemin olduğu zamanlarda sürücüleri uyarıyoruz biz, yavaş gitmeleri ve dikkatli araç kullanmaları konusunda.”
DENETİMLER SIKLAŞTI
Yozgat’ın Doğu ve Batı illerini bir birine bağlayan E-88 Karayolu’nun geçiş noktasında bulunduğunu hatırlatan Tuğrul, denetimleri artırarak sürdürdüklerini kaydetti.
Tuğrul şunları söyledi: “ Kış lastiklerini de gece gündüz hem yük taşıyan araçlara yönelik hem yolcu taşıyan minibüs ve otobüslere yönelik denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. 80 küsür lira bir ceza uygulanıyor ve bir haftalık süre veriliyor kış lastiği takılması yönünde. Bu bir haftalık süre içerisinde eğer kış lastiği takmazlarsa ikinci uygulamada araç trafikten men ediliyor.”
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji