YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,05
Şehitlik Türk Bayrakları ile Donatıldı

Şehitlik Türk Bayrakları ile Donatıldı

Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını gözlerini kırpmadan veren kahramanların ebedi istirahatgahı olan Yozgat’a bağlı Yerköy Şehitliği, şehit ailelerinin girişimi ile farklı bir çehreye kavuşuyor. 
01072013kepirBu Vatan için canlarını veren aziz şehitlerimiz için ne yapılsa haklarının ödenemeyeceğini belirten Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, “Bir nebze olsun şehitlerimizin mekânı olan, Yerköy şehitliğinin imkânlar ölçüsünde çevre düzenini yapıyoruz.”dedi.
Şehitliğin çevre düzenleme çalışmaları sonrasında şehit mezarlarını Türk Bayrakları ile donattıklarını ifade eden Kepir, “Mukaddes vatan toprağı için, canlarını seve seve veren, vatanımızı, istiklalimizin, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimize minnettarlığımız tükenmez. Dinimizce şehitlik, Peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebe olarak bilinmektedir. Bizim milletimizde vatan ve milleti için canını vermek bu mertebeye ulaşmak, şereflerin en büyüğü en yücesidir.
Bu duygu ve düşünce ile dernek olarak şehitliğimizde çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bu çalışmalarda şehitlerimizin kabristanları yazın toz ve topraktan kışın ise çamurdan kurtarılması için şehitlik zemininin tamamı parke ve bordür döşenirken, bu çalışmaların yanı sıra, eski ve çürümüş ağaçlar kesildi, yerlerine yenileri dikildi. Bayrak ve direkleri olmayan şehit mezarlarına yenilerini yapılırken son olarak da şehitlerimizin resimleri ve ayak uçlarına Alemli sabit Türk Bayrakları monte edildi.”dedi.
Şehitler ve gaziler için ne yapılırsa yapılsın onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceklerini ifade eden Kepir, “Şehitliğe yapılan Alemli sabit Türk Bayraklarının şehit mezarlarının başında dalgalanması bizleri gerçekten çok duygulandırdı.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji