YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %-0,49
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
'Sivas' filmi Oscar Aday Adayı oldu

'Sivas' filmi Oscar Aday Adayı oldu

Yerköylü hemşerimiz Kaan Müjdeci’nin geçtiğimiz yıl Yerköy ilçemizde çekimlerini yaptığı ve Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile dönen filmi Sivas Türkiye’nin bu yılki Oscar aday adayı olarak seçildi.
05082014sivasKaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği ve geçtiğimiz yıl 71. Venedik Film Festivali‘nden Jüri Özel Ödülü ile dönen Sivas’ın Oscar aday adayı olduğu açıklandı.
11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan Sivas filminin başrollerinde; Doğan İzci ve Çakır yer aldı. Ana oyuncuların neredeyse tamamının, Yerköy’de yaşayan halktan oluştuğu filmde; Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar ve Hasan Yazılıtaş‘a, profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik etti.
Kaan Müjdeci İmzalı Sivas Türkiye’nin Oscar Aday Adayı! İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında 1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteği ile gerçekleştirilen Sivas’ın çekimleri, geçtiğimiz yıl Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi.
Senaryosu Kaan Müjdeci’ye ait olan filmin; görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang üstlenirken, kurgusunu ise Yorgos Mavropsaridis yaptı. 88. Akademi Ödülleri’nde önce ilk 9, sonrasında ise ilk 5 aday film arasında yer alıp almayacağı ise 14 Ocak 2016 tarihinde belli olacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji