YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
TAM İLMİHAL ( SEADET-İ EBEDİYYE )

TAM İLMİHAL ( SEADET-İ EBEDİYYE )

hozbay1Bu köşeden bugün 20 yıldır tanıdığımız ama halen ihtiyaç duydukça açıp açıp okuduğumuz bir kitabtan bahsedeceğiz.
Çocukluğumdan beridir kitablara bir merakım vardır.Yeni alıp beğendiğim bir kitabı , gece sabaha dek sürse de okumadan elimden bırakmazdım.Neden sonra internetle tanıştıktan sonra bu eylemim yüzde elliye düşer oldu.Ama internette de kitablarda olduğu gibi bir konuya takıldımmı o konu hakkında tafsilatlı bilgi edinmeden araştırmamı yarıda kesmem.Gündüzleri pek yoğun olduğumuzdan bu işi artık geceleride kesintisiz sürdürdüğümüz olur.Neyse gelelim asıl konuya .
Yukarda belirttiğim gibi 20 yıl önce tanımış olduğum bu kitabı Süleyman GÜVELİ beyin vesile olması ile tanıma imkanı bulduk. Kitabın adı ; TAM İLMİHAL .
Kitab; M.Sıddık GÜMÜŞ müstear ismiyle on kusur yıl önce dar-ı bekaya irtihal eden son devrin mütefekkir din ve fen adamı Hüseyin Hilmi IŞIK Rahmetullahi aleyhin bin kusur islam aliminin eserlerinden derlemiş olduğu bu eserde; kelam, fıkıh, tasavvuf, tefsir, hadis, siyer-i nebi, İslam medeniyeti gibi her konuda Ehl-i sünnete uygun yeterli bilgi vardır. İman, ibadet, ahlak gibi konular herkesin anlayacağı şekilde işlenmiştir
Kitab ; içerisindeki bilgiler gereği nakli esas alarak , yazılmıştır. Müellifi Rahmetullahi aleyh , kendinden hiç bir bilgi ihtiva etmeden İslam alimlerinin eserlerinden nakiller yapmıştır.
Fıkıh ilminde Hanefi mezhebinin fıkıh bilgileri üzerine hazırlanmıştır.Hanefi mezhebinin kurucusu İmam Azam Ebu hanife Rahmetullahi aleyh’in ve talebelerinin fıkıh ilmi üzerindeki görüşlerine ve ictihadlarına yer verilmiştir..
İçerisinde sadece din konuları işlenmemekte aynı zamanda ahlaki ve örfi bilgilerin yanı sıra tıp ilmiyle ilgili bilgilerde mevcuttur.
Alim görünümlü ama dini içerden yıkmak isteyen hile ve desisecilerinde nasıl olduklarını ve osmanlının son zamanlarındaki ,ingilizlerin alim görünümlü nice din düşmanını içimize soktuklarını ve içerimizden bizleri nasıl yıkıp ahlak erozyonuna uğrattıklarına dair günümüzde söylenmeyen bir çok anlatım bulabilirsiniz.
Bu kıymetli eserde, bir Müslümana gereken bütün dini bilgiler vardır. Hepsi de en kıymetli eserlerden derlenmiştir. İngilizceye de çevrilmiştir. Bu kitabı baştan sona dikkatlice okuyan kimse, dinimizin bütün emir ve yasaklarını öğrenir. Dinimiz hakkında yeterli bilgiye sahip olur. Din düşmanlarının hilelerine aldanmaz. Her Müslümanın, dinimizi çok iyi bilmesi şarttır. Dinini bilmeyenin dini yok demektir. 1248 sayfalık bu dev eseri, her Müslümanın okuyup, çoluk çocuğuna da okutması gerekir. En güzel hediye, en güzel mirastır.
Kitabı Hakikat yayınevinden isteyebilirsiniz.Bazı kitablar vardır kişiye 10 yıllık 20 yıllık emeği ile edineceği bilgileri anında sunar .Bu kitabda o dediklerimizin içerisindedir. Okuyup istifade etmeniz temennisi ile ,,,
VESSELAM

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji