YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,05
Yemek Yapma ve Makyaj Oyunları

Yemek Yapma ve Makyaj Oyunları

Bu oyunlarda başarılı olabilmek için, hayalî karakterin görevlerini adına getirmesi, klan tarzı örgütlenmelere dahil olması, oyunun uzamında ve zamanında daha ziyade çağ geçirmesi gerekmektedir. Bu durumun oyuncunun hakiki dünyasına bir yansısı ve asıl dünyadaki toplumsal ağlar ile kimlik tasarımlarının bu dünyaya aktarılması da yemek yapma oyunu kavlükarar konusudur. Devasa online oyunların konsol ve PC oyunlarından bir vesair farkı da, yukarıda ezcümle laf edilen üretim maliyeti lüks ve kuruluş sürecinin uzun olmasıdır. Ultimate Online’in yaratımı iki sene sürmüş ve betası 25.000 insan tarafından denenmiştir. Bu oyunun geliştiriminin 15 milyon euro civarında olduğu keşif edilmektedir (Kerr, 2006:47). 2003 yılında ün Fransisco merkezli Linden Lab. aracılığıyla geliştirilen Second Life dünyasında, oyuncular bir tabiat yaratmakta ve bu karakteri çevrimi ortamda yaşatmaya çalışmaktadır. Bu dünyada “linden” ünlü bir dolara eş mangır birimi kullanılmakta olup, bu aran oyunda kullanılması için itibar kartıyla sarf yapılması gerekmektedir. Halihazırda bu oyunun sunduğu zeminin 690.000 vatandaşı bulunmaktadır.
Dijital oyunların içerik/metin kısmına gelince, oyunlar üs öykülerine göre, macera, korku, alternatif başlıca tasarımında gösteriş yapma/canlandırma olgunlaşmak amacıyla sınıflandırılabilmektedir. Dijital oyunların metni bazında ciddi olan oyuncuya temizlik oyunları oyna seçeceği karakterlerin verili kimliklerinin kesinlikle sunulduğu, görsel ve işitsel ikonografinin zemin ögelerinin neler olduğu, öykünün beslendiği metinlerarasılığın boyutu, fenomen örgüsünün nite geliştiği, öteki oyuncularla etkileşime ne düzeyde ve hangi biçemlerde imkân tanıdığının irdelenmesi gereğidir. Örneğin, oyunların çoğu baskın mitleri, verili maşeri önyargılarını, tanımlanmış cinsiyet rollerini, ırkçı söylemleri ve simgeleri hayalî temadi taşımaktadır. SilkroadOnline’deki Türk klanlarından sadece birisi olan Turkishfire’in forum sitesinde “Türk’ün Türk’ten özge dostu var mıdır?” konulu bir anket uygulanmış, yanıtlar metin I’de görüleceği şartıyla kez şekilde olmuştur.
Turkishfire’in (Bakınız sekil II) toplu tartışma sitesinde yapılan bir tartışmada, tanınmayan bir trup klanların Nazizmi imleyen rumuz kullandıkları saptandığı ve bunların kullanımının kaldırılması için temel sunuculardaki moderatörlere iletileceği kuaför oyunları belirtilmektedir. Burada   belirtilmesi gereken enteresan bir husus, elgin klanların nazizm simgelerini kullanmasından rahatsız olan bu Türk klanı üyelerinin, avatarların üstünde “TR” kısaltmasını ekleyerek hem klanlarının hem bile kendilerinin milli ve budunsal kimlik aidiyetlerini söylem etmeleridir. hatta Türk üyelerin olduğu klanlar kendilerine “Türk olmayı” imleyen logolar ve simgeler tasarlamaktadır. Turkishfire’in toplu tartışma sitesinde bu konuyla alakadar bir tartışmada bir oyuncunun klan simgesi olarak Atatürk’ün fotoğrafının kullanılmasını önerdiği bile görülmüştü
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji