YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy DH’de bilgilendirme sınıfı açıldı

Yerköy DH’de bilgilendirme sınıfı açıldı

23062017hastane
Hastanemizde Gebe ve Emzirme Danışmanlığı ve Gebe Bilgilendirme sınıfı açıldı.
Başhekimiz Uz.Dr.Ümit Öztürk yaptığı açıklamada,  “Yerköy devlet hastanesi olarak halkımıza hizmet konusunda bir yenisini daha ekleyerek gebe ve emzirme danışmanlığı polikliniği adı altında Gebe bilgilendirme sınıfı açarak Anne adaylarımızın sağlıklı bir süreç geçirmesini amaçladık” dedi.
Başhekimimiz Uz. Dr. Ümit Öztürk Anne ve bebekler taşıdıkları riskler nedeniyle sağlık hizmetlerinden öncelikli ve özellikli hizmet almaları gereken iki önemli grubu oluşturmakta olduğunu söyledi.
Öztürk, “Gebe Bilgilendirme sınıfı Programları; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamıştır. Sağlıklı gebe, sağlıklı bebek anlayışıyla başlatılan gebe okulunun temel hedefi; annelerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecini yaşaması, eşinin ve ailesinin de sürece katılmasını sağlamaktır. Gebelere, doğum ve doğum sonrası dönemdeki duygusal durumları ile baş etmeyi öğretmek, Kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamak, Eşlerin arasında güçlü ilişkiler ve verimli bir iş birliği oluşturabilmek, Doğum eylemiyle baş etmeyi öğretip olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek, Doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak, Bebek bakımına yönelik becerileri kazandırmak, Gebenin Doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak, Gebenin Korku ağrı gerginlik döngüsünü kendi başına baş etme mekanizmasıyla yok etmesini sağlamak ve aynı zamanda ağrısız bir doğum yapmasını sağlamaktadır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji