YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %2,05
Yerköy İlçe Müftülüğü “Kutlu Doğum Haftası”nı kutladı

Yerköy İlçe Müftülüğü “Kutlu Doğum Haftası”nı kutladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Yerköy ilçemizde “Kutlu Doğum haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
17042015dogumPeygamber Hz. Muhammed (S. A. V.)’in dünyaya gelişinin yıl dönümü münasebeti ile Yerköy İlçe Müftülüğü tarafından, Yerköy Belediye Düğün Salonu’nda “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi.
Yerköy Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen “Kutlu Doğum Haftası” açılış programına,  Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yerköy Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Coşkun, Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ümit Öztürk, daire amirleri, parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuran tilaveti okunması ile başladı.
Okunan kuran tilaveti sonrasında açılış konuşmasını yapan Yerköy Müftüsü İbrahim Güneş, Yıllardır bütün Türkiye’de hatta Yurtdışında ve Yerköy’de de “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle çeşitli etkinliklerin yapıldığını söyledi.
Güneş, “Hz. Muhammed Mustafa (sav) efendimizin doğumunun 1444.yılı münasebetiyle doğumların en kutlusu olan Kutlu Doğum programları tüm Türkiye genelinde coşku ve heyecanla icra edilmektedir. Yerköy ilçe Müftülüğü olarak bu güzel günde program düzenlemiş bulunmaktayız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), güzel ahlakının, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynaktır. Peygamber Efendimiz, rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğine sahip olması yanı sıra, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe yardımlaşmaya teşvik etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftasının Yerköylü vatandaşlarımıza ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Güneş’in konuşması sonrasında, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji