YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy Polis Merkez Amirliği Temel Atma töreni gerçekleşti

Yerköy Polis Merkez Amirliği Temel Atma töreni gerçekleşti

Yerköy Polis Merkez Amirliği Temel Atma töreni, Yerköy ilçemizde düzenlenen törenle gerçekleşti.
07102015acılısTörende konuşma yapan İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Halkımız müsteri olsun, devletimiz güçlüdür. Askerimizi, polisimiz, jandarmamız ülkeyi kargaşa ve şiddete çekmek isteyen terör örgütü ve yandaşlarına büyük bir fedakarlı ve öz veri ile gerek sınır ötesinde gerekse sınırlarımız içerisinde kahramanca mücadele veriyorlar” dedi.
Törene İçişleri Bakanı Altınok’un yanı sıra Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Bekir Bozdağ, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yerköy Polis Merkezi Amirliği hizmet binası temel atma töreni ve Narkotim Projesi açılış töreninde konuşma yapan Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz,” Yerköy ilçemizde temeli atacak olduğumuz bu bina tamamen bizim geleneksel sivil mimari örneklerimize uygun bir polis merkezi olacaktır. Yani bizim yüzlerce binlerce yıllık medeniyet yürüyüşümüz içerisinde bizi ifade eden, gördüğümüz zaman bizi tanımlayan güzel bir polis merkezi olacak. Emniyet genel müdürlüğü olarak sayın bakanımızın da bilgileri ve talimatları tahtında Türkiye’nin yedi bölgesi ile ilgili olarak her bölge için ayrı ayrı o bölgenin yöresel mimarisine uygun yedişer ayrı proje geliştirdik dolayısı ile karadenizde hangi mimari üslup hakim ise doğru ise Karadeniz deki emniyet binalarımızı öyle yapacağız. Doğu Anadolu da hangisi mimari uygun ise öyle yapacağız. İç Anadolu’da bizim sivil mimari örneklerimiz hangisi ise iç Anadolu da da onu yapacağız. Dolayısıyla bundan sonra ilimiz genelinde yapılacak olan tüm polis emniyet müdürlüğü binalarımız Sorgun’un, Sarayken’in, Yenifakılı’nın ki hepside bu binaya benzer onun farklı kombinasyoları olacak.   Bu binaların bir çok özellikleri var. Dışardan bizi ifade edecek, içerisine girdiğimizde de 21. yüz yıl insanının medeni ve insani ihtiyaçlarına polislikten, karakoldan beklenilen ihtiyaçlar ne ise en üst düzeyde cevap vere bilecek standartlarda olacak.” dedi.
Emniyet teşkilatının geldiği noktanın ve sahip olduğu ekipmanın son teknoloji olduğunu ifade eden Lekesiz, “Emniyet teşkilatı geldiği noktada, sahip olduğu eğitimli personeliyle, sahip olduğu araç ve gereçleri ile ve sahip olduğu 170 yıllık deneyim ve donanım ile bir taraftan suçlular açısından gerçekten caydırıcı bir rol oynarken, diğer taraftanda ortaya çıkan suçların mümkün olan en kısa zamanda aydınlatılması konusunda önemli bir kapasiteye oluşmuş mübala etmeksisizin söylüyorum Avrupa ülkelerinde Türk emniyet teşkilatının başarıları ders olarak okutuluyor. Bu vesile ile ülkemiz genelinde biz rahat uyuyalım diye uyumayan, biz çol çocuğumuzla işimize gücümüze bakan her türlü sosyal ekonomi faaliyetlerimizi başka gaylelerden azede olarak yapalım diye gecesini gündüzünü katarak çalışan polis teşkilatının mensuplarına huzurlarınızda bir kez daha buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
Ankara’da bir başbakan yardımcımızın başkanlığında Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek kurulu teşkil edildi. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımız, Gençli ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve pek çok bakanlığımız bu kurul içerisinde yer aldı ve kendileri ile ilgili sorumluluk alanları ile ilgili çalışmalar yürütüyorlar. Burada Emniyet Genel müdürlüğümüze de görevler düştü.  Uyuşturucu ile mücadelede ülke genelinde mücadele etmek üzere özel yetiştirilmiş timler. Yozgat ilimize de üç ay kadar önce değerli valimizin başlatmasıyla bu tümler faaliyete geçtiler. Bu timler uyuşturucu ile mücadelede özel eğitim almış personelimizden oluşuyor. İhtiyaçları olan araç takviyesi, motorsikler takviyesi diğerleri ihtiyaçları ne varsa takviyeleri yapıldı. Narkotimlerin kurulması ile beraber, çocuklarımızın akıl ve ruh sağlığını bozmak isteyen bu uyuşturucu şebekelerine, zehir tacirlerine karşı mücadele dün olduğundan çok etkilibir şekilde yürütülecektir. Sayın başbakanımızın talimatlarıyla bu timler, 81 ilde faaliyete geçmemek üzere talimatlandırıldı. Bu sadece Yozgat’ta değil tüm illerimizde gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.
-Bozdağ “Terörün sonu gelene kadar kararlıkla sürecek”
Terörle mücadele, terörün sonu gelene kadar kararlı ve etkin bir biçimde sürdürüleceğini söyleyen Bozdağ, “Terör örgütü silahları bırakıp üzerine beton dökene kadar bu mücadele kesintisiz devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK terör örgütü dahil nice terör örgütleri ile bugüne kadar mücadele etmiş, hiçbir terör örgütü kendi emellerine ulaşamadığı gibi kendilerini maşa gibi kullanan ulusları arası ve diğer karanlık güçlerin hiç birisi emeline ulaşamamıştır. Bundan sonrada ulaşamayacaktır. Devletimizin ve milletimizin büyüklüğü, birliği, dirliği, kararlılığı bütün tuzakları yok etmeye fazlası ile yetecektir. Bilmenizi özellikle isterimki terör örgütünün esas hedeflerinden biride milletimizin huzurunu, birliğini dirliğini, kardeşliğini bozmak, bombalamaktır atılan her bonbanın, yapılan her eylemin bir amacıda Türkiye’nin sadece bir ilinde eylemin olduğu yeri değil, Türkiye’nin bütün illerini ilçelerini, beldelerini köylerini karıştırmak insanlarımızın bir birine sevgisi azalarak, saygısı azalarak, kardeşlik duygusu azalarak bakmasını temin etmek için yapılmaktadır. O nedenle her terör saldırısı bizi terörün karşısında birliğimize daha çok sahip çıkmaya, dirliğimize daha çok sahip çıkmamıza, kardeşliğmize daha çok sahip çıkmaya zorlamalı ve hep beraber dirliğimizi birliğimizi kardeşliğimizi korumalıyız. Bunu bozmak isteyenler teröre karşı Türkiye’nin ve Türk milletinin birliğini dirliğini zedeleyecek eylem ve söylem içerisinde bulunanlar terör örgütlerinin emellerine hizmet etmektedirler. Bunundan altını özellikler çizmek isterim. Buradan bir hususuda terörle mücadele kapsamında ifade etmekte fayda görüyorum, değerli hemşerilerim, terör Türkiye’de sadece AK Partinin  veya başkaca bir partinin sorunu değil bütün partilerin sorunu bu terör Türkiye’de sadece Yozgat’ın, Diyarbakır’ın değil 81 ilin tamamının ortak sorunudur. Terör sadece belli sayıda insanın, belli bölgedeki insanın değil 78 milyon Türk milletinin ortak sorunudur.”
– İçişleri Bakanı Altınok, “Halkımız müsteri olsun, devletimiz güçlüdür”
Türk halkının müsteri olması ve Türkiye Cumhuriyetinin güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Altınok ise konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Tarih boyunca medeniyetler inşa etmiş millet olarak nerede bir mazlum görsek yardımına koştuk kapılarımızı ve gönlümüzü sonuna kadar açtık bize sığınanları emanet bildik. Canımız pahasına onları koruduk. Bu topraklarda yaşayan tüm insanların kim olduğuna nereden geldiğine bakmaksızın kardeş olarak gördük bin yıldır bu kardeşliği yaşatıyoruz ve yaşatmaya da kararlıyız. Ancak bu medeniyet mirasından nasibini almamış, insanları yaşatmak yerine öldürmeyi masum canlara kıymayı marifet bilen terör örgütü ve destekçileri bu topraklardaki kardeşliği bozma çabası içerisindeler. Son dönemde kalleşçe düzenlediği terör eylemleri ile bölgede yaşayan masum vatandaşlarımızı, çocuklarımızı katleden bu eli kanlı terör örgütü, askerimize, polisimize ve jandarmamıza tuzak kuruyor, hayince ve sinsice saldırılarla insanlarımızın yüreğine ateş düşürerek kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışıyorlar. Huzurdan ve kardeşlikten rahatsız olanlar karşısında ülke olarak cesur ve kararlı bir duruş sergiledik, sergilemeye de devam edeceğiz. Halkımız müsteri olsun, devletimiz güçlüdür. Askerimizi, polisimiz, jandarmamız ülkeyi kargaşa ve şiddete çekmek isteyen terör örgütü ve yandaşlarına büyük bir fedakarlı ve öz veri ile gerek sınır ötesinde gerekse sınırlarımız içerisinde kahramanca mücadele veriyorlar.
Bakanlık olarak, devletimizin ve hükümetimizin temsili olan valilik ve kaymakamlık binalarımızı tarihi ve kültürel dokuya ve yöresel mimariye uygun olarak yeniden inşa ediyor veya onarıyoruz. Bu çerçevede 2009’dan sonra 103 hükümet konağımızı 692 milyonluk bedelle tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yatırım programında olan 130 hükümet konağımızın ise ihale ve yapım işleri halen devam etmektedir.
Milletimizin güvenliği için gece gündür görev yapan askerimi, jandarmamızı, polisimizi her türlü bina, araç, gereç ve modern tesisatlarla donatılması desteklenmesi gerekiyor. Bu doğrultuda son yıllarda hem savunma sanayi alanında hem asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasın güvenlik güçlerimizin imkan ve kabiliyetlerini arttırmak için büyük yatırımlar yaptık. Banklık olarak vatanlarımızın güvenlik kaygısı duymadan rahat ve huzur içinde yaşayacağı gelecek nesillere sağlıklı olarak yetişeceği güvenli ortamın temin edilmesi için büyük bir gayretle çalışıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji