YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,05
Yerköy TMO Ekmek İsrafını Önlemek İçin Afiş Bastırdı

Yerköy TMO Ekmek İsrafını Önlemek İçin Afiş Bastırdı

Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İsmail Bayık, TMO Ajans Müdürleri ve personeliyle birlikte Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’i ziyaret ederek, yapılan ekmek israfını önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla hazırladıkları afişlerden takdim edip destek istedi
07022013tmoZiyarette ekmek israfı konusunda TMO’nun bir çalışma başlattığını belirten TMO Yerköy Şube Müdürü İsmail Bayık, ekmeğin tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı olduğunu belirterek, “Türk toplumunun da kutsal değerlerinden birisi ve sofralarımızın baş tacı olan bir yiyeceği maalesef istemesek de israf ediyoruz. Araştırma sonuçlarına göre ülkemizde, günde 25 bin 295, yılda 9,2 milyon ton ekmek üretilmektedir.
Bu oran günde 101 milyon, yılda 37 milyar adet ekmeğe denk gelmektedir. Bu anlamda yıl boyu sürecek olan ekmek israfını önleme kampanyasının bireysel ve toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamasını istiyoruz.
Bu konuda broşür ve afişler bastırdık. Afişlerimizi özellikle insan yoğunluğunu olduğu alanlara asıyoruz. Yozgat merkezde de bu çalışmamız olacak.
Belediye Başkanımız Yusuf Beşer’den destek istiyoruz” dedi. Ziyaretlerinden dolayı TMO Yerköy Şube Müdürü İsmail Bayık ve beraberindeki personele teşekkür eden Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Ekmek israfının önlenmesi çok önemli bir konu olduğunu biliyoruz ve bizde belediye olarak bu konuda çalışmalarımız var. Bizde insanımızın ekmek israf etmesini istemiyoruz fakat yinede en çok israf ettiğimiz yiyeceklerin başında ekmek geliyor. Bu konuda biz hem ekmeğin israf edilmesini önlemek hem de israf edilen ekmeğin çöpe gitmemesi için apartman girişlerine ekmek kutuları yerleştirdik.
Bu kutularda biriken ekmekleri köpek barınaklarında kullanıyoruz. TMO’nun ekmek israfını önleme konusunda başlattığı kampanya destekliyor, basılan afişleri belediye otobüslerimize, otobüs duraklarına asacağız” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji