YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,05
Yıl ahir zaman..

Yıl ahir zaman..

Yıl ahir zaman..İki binli yılları yaşıyoruz. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki.. Tutamıyoruz, yakalayamıyoruz! Zaman ile birlikte hayatımızda da akıp giden, yakalayamadığımız o kadar çok ‘’ŞEY-LER’’ var ki. Uzun zamandır mutlu hissedemiyorum. Çevremizde o kadar yardıma muhtaç insanlar varken nasıl mutlu olabilir insan! Bir kere insanlığa yakışmaz.. Soğuk kış ayında sokakta, ayaklarında ayakkabısı olmayan yavrular. Giyecek ceket bulamayan abiler,amcalar,dedeler.. Evinde sofrasına yemek koyamayan ablalar,teyzeler,nineler.. Okula masraflarını karşılayamayan çocuklar, gençler. Üniversite kazanmış ama maddiyattan dolayı mağdur olan kardeşler.. Madalyonun arka yüzü ise hiçte hoş görünmüyor. İsraf yapanlar, şükretmeyenler ,düşüncesizve bencil insanlar. Hiç bir şeyi düşünmedikleri gibi ölümü de tamamen unutanlar..
‘’Ölüm senin peşindeyken, sen neyin peşindesin ey insanoğlu!’’
Tam da konumuza yakışan cümleyi Hz. Ali (r.a) buyurmuş. Bizler neyin peşindeyiz? Bu memnuniyetsizlik neden? Neden beynimizi, dilimizi, bedenimizi Allah için Allan yolunda yormuyoruz da dünya işleriyle kendimizi mahvediyoruz? Alemlerin Rabbi olan Allah ayetinde ne kadar güzel bildirmiş.
İnnellezîne lâ yercûnelikâenâ ve radû bil hayâtiddunyâvatmeennûbihâvellezîne hum an âyâtinâgâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.10/YÛNUS-7: 
Ben klavye kahramanlarından da değilim hamd olsun. Yapmadığımız hiçbir şeyi yapmış gibi, bilgisayar başında, sıcak evimde söylemiyorum. Önce hayatıma geçirip sonra insanları teşvik ediyorum.
Rabbimiz’in rızası için gönüllü hizmetlere başladık. Durmak Müslümana yakışmaz. Rabbimiz’in nasip ettiği ölçüde en güzeliyle en düzenli şekilde.. Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğin de gençlerle buluşup karakter eğitimleri yapmaktayız. Elhamdülillah bereket Rabbimiz den.. Sadece karakter eğitimiyle de kalmıyoruz. Ahir zaman da Salih-Saliha kullar yetiştirmek niyetimiz. Hafta içi her gün de abilerimiz çok güzel vakitler geçiriyor. Çaylar içiliyor, sohbetler yapılıyor, Kur’an-Kerim dersleri yapılıyor. Maşallah.. Gönüllü, kalbinde Allah sevgisi olan ve Rıza-ı İlahi için koşan kardeşlerimizle birlikte.. Allah onlardan razı olsun. Güçlerini arttırsın. Kalp ile yapılan işlerdir bu işler. Kalbimiz de Rabbimiz..
الَّذِينَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ
Ellezîneâmenû ve tatmainnukulûbuhumbizikrillâh(zikrillâhi) e lâ bizikrillâhitatmainnulkulûb(kulûbu).
Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah’ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.
Kalbinizin Sahibine emanet olun.. Onunla kalın ve O’na emanet olun.. Türkan ALTINDAŞ

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji