YouTube

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %-0,24
  • ALTIN
    %0,65
  • BIST
    %1,73
16 Katılımcı eve dönüş yaptı

16 Katılımcı eve dönüş yaptı

Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 2011 teklif çağrı döneminde kabul edilen  “Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme” İsimli projesi kapsamında Almanya’nın Augsburg kentinde incelemelerde bulunan 16 katılımcı Yozgat a dönmüş yaptı.
21032012atmacaYerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca başkanlığında gerçekleşen çalışma ziyaretinde; Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Yozgat İŞKUR il müdürlüğü, Yozgat Eğitimciler Derneği, Yozgat Genç İş Adamları Derneği ve Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personeli katıldı.
Konu hakkında açıklama yapan Mustafa Atmaca,  “Almanya’da; zihinsel engellilere sunulan barınma, eğitim, sosyal ve kültürel hizmetlerin sunuluşu, sürekliliği ve kalitesine yönelik çok çarpıcı uygulamalara şahit olduk.
Bu uygulamaların ülkemizde de yapılabilmesi için öncelikle engelliye bakış açısının değişmesi gerekmektedir.”dedi.
Atmaca, Bu tür ziyaretlerin öncelikle eğitimciler olmak üzere toplumun her kesimini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasının ülkemizdeki çalışmaları da olumlu yönde etkileyeceğini belirtirken, tüm katılımcı kurum ve personele teşekkür etti.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Eve Kabul

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji