YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %-1,01
  • BIST
    %0,25
Yerköylü Öğrenciler Türkiye 5’incisi Oldu

Yerköylü Öğrenciler Türkiye 5’incisi Oldu

Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa düzenlediği, “5.Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması”nda Yerköy 80. Yıl Ortaokulu öğrencileri Türkiye 5. oldu.
14052013halithocaKayseri’de gerçekleşen ve bin 141 öğrencinin katıldığı 5. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması, Yozgat’ı temsilen ilçemizden katılan Yerköy 80. Yıl Ortaokulu öğrencileri Ahmet Mazhar Tekin ve Özgür Özerdem okul sıralamasında Türkiye 5. oldular.
65 ilden ve toplam 601 okuldan Kayseri’ye gelen bin 141 ortaokul ve lise öğrencisinin Kılıçaslan Eğitim Kurumları’na bağlı Kılıçaslan Anadolu ve Fen Liseleri ile Yelkenoğlu Liseleri’nde buluştuğunu ifade eden 80. Yıl Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halit Arapoğlu, “Öğrencilerimiz kendilerine ortaokul kategorisinde 11 Kitaptan yöneltilen 100 soruyu doğru yanıtlayabilmek için ter döktükler.Son üç yıldır katıldığımız yarışmada onca özel okul arasında 5. Olmak bile bizim için oldukça sevindirici.Fakat biz bununla yetinmeyip seneye inşallah ilk üçü hedefleyerek çalışmalara başlayacağız.” dedi.
2 saat süren sınavın ardından dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine toplamda 22 bin lira para ödülü, madalya, yazıcı ve plaket verildiğini belirten Arapoğlu, “Kayseri’de gerçekleşen yarışma büyük heyecana sahne olmuştur. Yarışmada, Ortaokul kategorisinde Rize Özel Salih Kalkavan Ortaokulundan Feyzanur Arıcı Türkiye birincisi olurken, liselerde de Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nden Emre Göğebakan birincilik elde etti.
Yarışmada toplam puana göre en başarılı okullar ise Ortaokullarda Türkiye birincisi Dörtyol Mehmet Akif Ortaokulu, ikinci Rize Şahika Kalkavan Ortaokulu, üçüncü Soma Özel Birlik Ortaokulu, Dördüncü Karaman Dr. Faruk Sükan Ortaokulu olurken Yerköy 80. Yıl Ortaokulu beşinci olmuştur.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji