YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %2,05
Ali Orhan, “Hırsızlıkların mağduru ufak ölçekli bakkallar”

Ali Orhan, “Hırsızlıkların mağduru ufak ölçekli bakkallar”

Yerköy’de son yıllarda yaşanan hırsızlık olaylar sonucunda esnafın korkar hale geldiğini ifade eden Yerköy Bakkallar, Sebzeciler ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Orhan, 2011–2012 yılları arasında 64 Bakkalda hırsızlık yaşandığını ifade etti
12042012orhanYerköy Bakkallar, Sebzeciler ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Orhan, Yerköy’de aktif 120 Bakkal ve Marketin bulunduğunu, bu 120 bakkal ve marketten 64’ünde yıl içerisinde 2’şer defa hırsızlık yaşandığını belirti.
Orhan, yaşanan hırsızlıkların esnafı huzursuz ettiğini belirtirken, yetkililerin bu konuda hassa olmalarını gerektiğini vurguladı.
Orhan, “Biz Yerköy Bakkallar, Sebzeciler ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası olarak, Yerköy İlçemizde 150 adet bakkal ve market üyemiz bulunmakta idi ama bunlardan 30 esnafımız gerek işsizlikten gerekse emeklilikleri geldiğinden dolayı işi bırakmış bulunmakta. Şuan Yerköy ilçemizde 120 üyemiz odamızda aktif olarak çalıştığı bilinmektedir.
Son yıllarda Yerköy İlçemizin farklı mahallelerinde bakkal ve market işleten 120 üyemizden, 64 üyemizin iş yerlerine 2011 ve 2012 yılları içerisinde 1 veyahut 2 defa hırsızlık vakası ile karşılaşmış bulunmaktadır.
Bu 64 üyemizin iş yerlerine girildiğinde, kimi esnafımızın kasalarında bulunan paraları alırken, kimi esnafımızın da sigara, gıda gibi çeşitli mallarını çalmışlardır.
Hırsızlık mağduru olan, market ve bakılarımızın ve odamızın en çok şaşırdığı noktalardan biri olan tarafı ise hırsızlık yapan kişi veyahut kişiler çalıkları malları çaldıkları tespit edildikleri halde 1 yada 2 ay cezaevine girip yatmaktadırlar.
Buda yetmezmiş gibi suç işledikten sonra, savcılığa çıkar çıkmaz serbest bırakılması bizleri derinden yaralamaktadır. Tabi bu konu savcılığın bileceği kanaattir. Ama bizlerim sadece bu konuda yaşanan sıkıntımız, hırsız tarafından çalınan para, sigara ve gıda gibi maddelerin bizlere dönüşü olmaması gibi durumlar ufak ölçekli esnafımızı sarsmaktadır.
Buda ufak ölçekli esnafımızı maddi ve manevi olarak büyük derecede yıpratmaktadır. Bu konuda Devlet hırsızlık mağduru olan esnafa ya maddi olarak yada çalınan malı bulma konusunda biz esnaflara yardımcı olmaması gerekmektedir.
Bugün yurt dışında, hırsızlık yapan kişiler, cezaevlerine gidip cezalarını çekerken, devlet ise mağdur olan esnafa mağduriyetlerini gidermek için elerliden gelen tüm caba ve gayreti göstermekte.
İşte bu konuda biz Yerköy Bakkallar, Sebzeciler ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası olarak ufak esnaflarımızın mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililer tarafından önlem alınması gerekmektedir.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji