YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %2,05
Bakan Nabi Avcı, Yerköy’de STK’ları dinledi

Bakan Nabi Avcı, Yerköy’de STK’ları dinledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Yerköy İlçemizde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve daire amirleriyle bir araya geldi.

08052013bakanYerköy Öğretmen Evi toplantı salonunda sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) ve daire amirleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yerköy İlçesini ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, açılış konuşması yaptı, Yavuz’un açılış konuşması sonrası Yerköy Öğretmen Evi’nde yapılan toplantıda sivil toplum kuruluş temsilcilerini ve vatandaşları dinleyen Milli Eğitim Bakanı Avcı, terörle mücadelede gelinen son durumla ilgili kamuoyunda çok kafa karıştırıcı sözler dolaştığını belirterek,  “Yozgat il ve ilçelerimize ait eğitim sorunlarını, çözüm sürecini gibi her türlü sorunlarını bir arada istişare etmek için burada toplanmış bulunmaktayız.”dedi.
Toplantıya katılan emekli özel hareketçi ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Osman Biçer’in sokaktaki vatandaşların çözüm sürecine ilişkin sorula cevap veremediklerini ifade etmesi üzerine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ”Terörle mücadelede, gelinen son durumla ilgili kamuoyunda çok kafa karıştırıcı sözler dolaşmaktadır. Bizlerde elimizden geldiğince, müttefiklerimizle ve vatandaşlarımızla yüz yüze varsa endişeleri gidermek için elimizden gelen açıklamayı yapmaya çalışıyoruz.
Bugün geldiğimiz bu evre yani çözüm süreci dediğimiz durum, son altı ay veyahut bir yılın getirdiği bir sonuç değil. Bu durum hepimizinden bildiği gibi 30 senedir devam eden bir sorundur. 30 sene boyunca Türkiye bu sorunu çözmek özel harekâtçılarında mücadelenin bir parçası oldu. Birçok yöntemler bugüne kadar denendi. Bunların bir kısmında muhafak olduk, bir kısmında zaman içerisinde o gün şartları içinde pek başarılı olunamadı.
Ama, bu 30 sene Türkiye’ye, terörle mücadele konusunda çok büyük bir tecrübe, birikim kazandırdı. Bir defa bu terör meselesinin ve özelikle bölücü terör meselesinin doğrudan doğruya, Türkiye’nin iç dinamiklerinden kaynaklanan, Türkiye’nin içinde başlayıp, Türkiye’nin biten bir meselenin olmadığını hepimizi biliyoruz. Bu gücü yeten, fırsat bulan herkesi bir şekilde çomak soktuğu ulusular arası, fitne odaklarınında açık veyahut örtülü biçimlerde müdahil olduğu bir problem idi. Bu kadar çok karışanın, bu kadar çok kurcalayanın, bulunduğu yerde ve bu kadar çok çomak sokulan yerde bu sorunla mücadele etmek için sizinde millet olarak, devlet olarak elinizin güçlü olması lazım.
Bu millete dar gelen 82 anayasandan kurtulup, top yekün bir demokratikleşme seferberliği gelmesi lazım. Bu mesele, aslında, bir bölgenin, bir etnik kökenin olarak değil. Bütün Türkiye’nin, bütün Türk milletinin demokratikleşme meselesi olarak görüyoruz.
Yani bu büyük bir dekomratikleşme meselesi, bu projenin içerisinde şüphesiz, kültürel haklar söz konusudur. Ama belli bir bölge için, belli bir etnik grup için değil top yekün birileri için, tüm Türkiye için demokratikleşme sürecidir. Bu detaylı bir projedir. Top yekün demokratikleşme projesidir. Bunun içerisinde şüphesiz, demokrasiye en fazla ihtiyaç duyulan, en çok acı çektiğimiz alanlar öncelik kazanıyor. Ama neticesi itibari ile top yekün bu projeleri kucaklayan bir barış ve demokrasi projesidir.”dedi.
STK’ların sorunları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı daha sonra Yerköy ilçemizden ayrıldı.
Gerçekleşen ziyarete, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Sosyal, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarları, AK Parti İl Başkanı Fahir Açıkgöz ve il teşkilatı, AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz ve ilçe teşkilatı tarafından karşılandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji